Jeep Compass 2.0 MTJ Trailhawk ... γνήσιο και παντοδύναμο [test]

Jeep Compass 2.0 MTJ Trailhawk ... γνήσιο και παντοδύναμο [test]

του Δημήτρη Κληρονόμου

Το Jeep Compass αποτελεί σίγουρα ένα από τα πλέον γνωστά C-SUV κατά φέρνοντας να συνδυάζει τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της θρυλικής Αμερικανικής μάρκας, όπως είναι η αντοχή και ο αυθεντικός χαρακτήρας με την άνεση, την ασφάλεια και την πολυτέλεια ενός αυτοκινήτου που είναι το ίδιο άνετο στις εντός, αλλά και τις εκτός δρόμου διαδρομές.  Σε εντός και βέβαια εκτός δρόμου διαδρομές, η «πυξίδα» της Jeep δικαιολογεί στο ακέραιο το θρυλικό όνομα που έχει χτίσει η Αμερικανική μάρκα εδώ και σχεδόν 80 χρόνια. Με την παραγωγή του Jeep Compass για την Ευρωπαϊκή αγορά να πραγματοποιείται πλέον στο εργοστάσιο του Melfi στην Ιταλία, η Jeep ανταποκρίνεται ταχύτερα στην αυξανόμενη ζήτηση του μοντέλου, ενώ παράλληλα εμπλουτίζει περαιτέρω τη γκάμα του διαθέτοντας για πρώτη φορά έκδοση με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και κίνηση αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς, επιλογή η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου.

 

ΚΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟ 

Η γκάμα του Compass  ολοκληρωνεται φυσικά σύντομα, με τη διάθεση στην αγορά της νέας Plug-in Hybrid έκδοσης. Εφοδιασμένο με το υβριδικό σύστημα 4xe, το Compass θα διαθέτει την προηγμένη τετρακίνηση, υψηλή απόδοση (190-240 ίππους), αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με αυτονομία 50χλμ. και εκπομπές CO2 <50γρμ./χλμ.. Παράλληλα με λιανική τιμή προ φόρων <40.000 ευρώ το Jeep Compass 4xe θα έχει μηδενικό φόρο για τους χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων.

15971404445365268012291329696855

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Σχεδιαστικά, η εμφάνιση του Compass πλησιάζει και αντλεί ιδέες από το Grand Cherokee, διατηρεί όμως τον  δικό εντυπωσιακό χαρακτήρα, χάρις στις επτά γρίλιες της μάσκας και τα μεγάλα Βi Xenon φωτιστικά σώματα,συνδυάζοντας ταυτιχρονα και σχεδιαστικά στοιχεία του παρελθόντος, κατα φέροντας έτσι να ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά από μακριά και να εντυπωσιάζει όπου περάσει η σταθεί. 

ΠΛΗΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ  ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ

Παράλληλα με τις Plug-in Hybrid εκδόσεις το Compass διαθέτει πλήθος επιλογών για κάθε προτίμηση. Οι Turbo βενζινοκινητήρες απόδοσης έως 150 ίππων συνδυάζονται με μηχανικά ή αυτόματα κιβώτια 6 σχέσεων, ενώ στην περίπτωση των εκδόσεων με κινητήρες Diesel διαθέσιμη είναι και η κορυφαία έκδοση Trailhawk, η οποία παράλληλα με τον πλούσιο εξοπλισμό και την  ανάλογη άνεση, προσφέρει αυξημενες για την κατηγορία δυνατότητες κίνησης και στα πλέον δύσβατα εδάφη.

15971407700084632900270405186563

 

ΑΥΤΟΜΑΤΟ  9ΑΡΙ  ΚΙΒΩΤΙΟ

Το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, ο ισχυρός κινητήρας, το αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων και βέβαια η μεγάλη απόσταση από το έδαφος δημιούργησαν ένα αυτοκίνητο που θυμίζει στην άσφαλτο τον Dr. Jekyll, οποίος μεταμορφώνεται σε Mr. Hyde στις εκτός δρόμου διαδρομές. Οι κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες του Compass Trailhawk εξασφάλισαν μάλιστα τη διάκριση “Trail Rated” στο μοντέλο, μια πιστοποίηση που μόνο τα πλέον ικανά εκτός δρόμου αυτοκίνητα μπορούν να κατακτήσουν.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΥΣΗ

Τα Trail Rated μοντέλα της Jeep διαθέτουν συστήματα τετρακίνησης που είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις πλέον ακραίες εκτός δρόμου καταστάσεις. Η πρόσφυση που παρέχουν συμβάλει στο να διατηρείται ο έλεγχος του οχήματος σε κάθε επιφάνεια (χιόνι, λάσπη, άμμος, κτλ.)όπως απέδειξαν σχετικές  δοκιμές πρόσφυσης που περιλαμβάνουν δοκιμασίες σε διάφορα ολισθηρά οδοστρώματα με μεγάλη κλίση, ενώ η «κοντή» σχέση μετάδοσης αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό που βοηθά τα Trail Rated Jeep να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις συνθήκες.

181011 Jeep Almeria 01

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Τα μοντέλα Trail Rated της Jeep διαθέτουν τροποποιημένα ηλεκτρικά συστήματα και στεγανοποίηση του αμαξώματος, αλλά και ψηλότερα τοποθετημένη εισαγωγή για τον κινητήρα, έτσι ώστε να μπορούν να περάσουν μέσα από νερό σημαντικού βάθους που δεν θα μπορούσαν καν να πλησιάσουν άλλα οχήματα.

 

ΤΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Η δυνατότητα να πραγματοποιείς ελιγμούς σε στενά και δύσβατα σημεία αποτελεί κρίσιμης σημασίας στοιχείο στις εκτός δρόμου αποδράσεις. Τα Trail Rated Jeep διαθέτουν τροποποιημένα συστήματα διεύθυνσης, αλλά και το κατάλληλο μεταξόνιο που τους επιτρέπουν να ελίσσονται ακόμα και σε αυτές τις ακραίες συνθήκες.

15971409978758345049107968554332

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  ΑΡΘΡΩΣΗΣ

Για να κινηθεί ένα όχημα, οι τροχοί του θα πρέπει να βρίσκονται σε επαφή με το έδαφος. Όταν ένας ή και περισσότεροι τροχοί είναι στον αέρα, η καλή ελευθερία άρθρωσης επιτρέπει στους υπόλοιπους να διατηρήσουν την επαφή τους με το έδαφος και να εξασφαλίσουν τη μέγιστη πρόσφυση. Οι αναρτήσεις των Trail Rated Jeep διαθέτουν μεγάλες διαδρομές και ευελιξία ώστε να επιτρέπουν στους τροχούς να βρίσκονται σε επαφή με το έδαφος ακόμα και σε εξαιρετικά μεγάλες κλίσεις.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ

Η απόσταση από το έδαφος, αλλά και οι γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής επιτρέπουν στα Trail Rated Jeep να ξεπερνούν ακόμα και τα πιο δύσκολα εμπόδια με αυξημενη ασφάλεια, προστατεύοντας παράλληλα το αμάξωμα και τα μηχανικά μέρη.

15971407107512309699576903129887

ΔΙΛΙΤΡΟΣ ΝΤΙΖΕΛ

Τις αυξημένες δυνατότητες κίνησης του COMPASS έρχεται να εξασφαλίσει ο διλιτρος  τουρμποντιζελ με απόδοση 170 ίππων και ροπή 380 Nm, πού συνδυάζεται με 9αρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και μόνιμη τετρακίνηση και πολλές δυνατότητες ρυθμίσεων με κυριότερη την δυνατότητα υποπολλαπλασιασμου της τελικής σχέσης μετάδοσης στο 20:1.

ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ 

Οι επιδόσεις που εξασφαλίζουν οι 170 ίπποι, υπερκαλυπτουν τις δυνατότητες του οχήματος σε κάθε περίπτωση, τόσο στην άσφαλτο όσο και στα δύσκολα εδάφη. Τα  0-100 χλμ εμφανίζονται σε 9.6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 185 χλμ/ωρ.

160927 Jeep Compass 04

ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Το 9αρι αυτόματο κιβώτιο συνεργάζεται άψογα με τον κινητήρα, χωρίς διακοπές, κενά ή κρέμασματα, αξιοποιώντας σωστά την ιπποδύναμη, εξασφαλιζοντας ταυτόχρονα λογικές τιμές κατανάλωσης για τον όγκο και το βάρος του οχήματος των 1810 κιλών. 7 με 7.5 λίτρα είναι τιμές στις οποίες μπορεί να υπολογίζει ο οδηγός με κανονική οδήγηση, που ανεβαίνουν με βαρύ δεξί πόδι και κίνηση εκτός δρόμου. 

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΣΑΛΟΝΙ

Προσεγμένο, πλήρες, ευρύχωρο για 4 με 5 άτομα και εντυπωσιακό είναι και το σαλόνι, με κυρίαρχη την έγχρωμη οθόνη των 8.4 ιντσών, με αυξημένες δυνατότητες συνδεσιμότητας και εύκολα σχετικά χειρισμό,ενώ ο πίνακας οργάνων ευανάγνωστος και πλήρης διαθέτει έγχρωμη  οθόνη TFT 7 ιντσών πλήρους πληροφόρησης. 

15971406310558307343587914406979

ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Πλήρης από κάθε άποψη είναι ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας του οχήματος, υπερκαλυπτοντας κάθε απαίτηση και ευκολυνοντας την μετακίνηση οδηγού και επιβατών. 

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Η νέα γκάμα του Jeep Compass είναι διαθέσιμη με τιμές που ξεκινούν από τις €22.800 (1.3T Sport), απολαμβάνοντας, όπως όλα τα μοντέλα της μάρκας, τα πλεονεκτήματα του νέου εμπορικού προγράμματος Jeep® Freedom Days,που ανάμεσα στα άλλα περιλαμβάνει εργοστασιακή εγγύηση 4 ετών έως και τα 160.000 χλμ

Το διλιτρο ντίζελ  μοντέλο των 170 ίππων, αποτελεί την κορυφή της νέας γκάμας, και απευθύνεται στους πραγματικούς λάτρεις της περιπέτειας, που δεν είναι διατεθειμενοι να κάνουν καμία υποχώρηση και ταυτόχρονα θέλουν να ξεχωρίζουν με  γνήσιο Jeep. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS