Ολική επαναφορά της Κεντροδεξιάς, τώρα!

Ολική επαναφορά της Κεντροδεξιάς, τώρα!

Το μεταναστευτικό- προσφυγικό, ο «υποτροπιασμός» στις σχέσεις μας με τον γείτονα, αλλά και το απρόβλεπτο ενός ανεπιθύμητου ιού, χρειάζεται να εξετασθούν υπό το πρίσμα της κόπωσης που έχει επιφέρει στην κοινωνία η κρίση και η απογοήτευση από την τετραετή διακυβέρνηση των λαϊκιστών του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. 

Σ’ αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να μη χαθούν όσα κατακτήθηκαν την 7η Ιουλίου, μια και ο πολιτικός χρόνος αρχίζει να μετράει αντίστροφα, οι υπουργοί και τα στελέχη της κυβέρνησης θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η κοινωνία και κυρίως εκείνο το κομμάτι που στήριξε την «Πολιτική Αλλαγή», εν προκειμένω η μεσαία τάξη, τους παρακολουθεί και τους κρίνει αυστηρά. Και μάλιστα τους κρίνει και δεν τους συγκρίνει με το ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιοι υπουργοί νομίζουν ότι η ανακούφιση που αισθάνθηκε η πλειονότητα των Ελλήνων το βράδυ της 7ης Ιουλίου ήταν αρκετή και για τη συνέχεια. Για κάποιους μάλιστα ακόμη δεν έχει ξημερώσει η επόμενη ημέρα. Αυτό μάλιστα έχει γίνει αντιληπτό από το ΣΥΡΙΖΑ, που αρχίζει να συνέρχεται και να κουνάει το δάχτυλο. Ήδη ο Τσίπρας κάνει όνειρα και η μεσαία τάξη έχει εφιάλτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαγνώσει τα συμπτώματα που δημιουργούν την αίσθηση στον κόσμο ότι η κυβέρνηση έχει… κόψει ταχύτητα. Έχει εντοπίσει τις αιτίες και είναι βέβαιο ότι θα κάνει αυτό που πρέπει σε χρόνο που εκείνος θα επιλέξει. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι είναι μακρύς ο δρόμος και ότι για να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών δεν αρκούν μόνο τα λόγια, αλλά η κατανόηση των προβλημάτων τους.

Ασφαλώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επίγνωση ότι ηγείται μιας μεγάλης και ιστορικής παράταξης που ο στόχος της δεν είναι η εξυπηρέτηση των κάθε λογής συμφερόντων. Με τη στάση του όλα τα χρόνια που πολιτεύεται έχει αποδείξει ότι δεν χαρίζεται ούτε στους λαϊκιστές ούτε όμως και τις ελίτ, πολιτικές και οικονομικές. Το κρίσιμο είναι να το μάθουν και κάποιοι υπουργοί που έχουν απομονωθεί στα γραφεία τους και κάποιοι εκ των συνεργατών τους που δεν σηκώνουν ούτε το τηλέφωνο!

Όσοι το κάνουν και για όσο το κάνουν, θα πρέπει να μάθουν ότι η κεντροδεξιά πλήρωσε βαρύ τίμημα όταν έχασε τον λαϊκό χαρακτήρα της, δίνοντας στην λεγόμενη «προοδευτική» παράταξη τον χρόνο να ανασυνταχθεί και να υποκλέψει τις ιδέες της και την κρίσιμη στιγμή να τις στρέψει εναντίον της. Αυτό επιχειρεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σπεκουλάροντας με τις δοκιμασμένες μεθόδους που χρησιμοποίησε και στο πρόσφατο παρελθόν.

Αυτό το έργο δεν πρέπει να επαναληφθεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρέπει να το αφήσει να επαναληφθεί. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κυβερνήσει ως μια μεγάλη λαϊκή φιλελεύθερη παράταξη, με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό και εθνική ατζέντα που δεν θα αφήνει περιθώρια στον λαϊκισμό των άκρων να καπηλεύονται τον πατριωτισμό των Ελλήνων και τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες.

Η ολική επαναφορά της Κεντροδεξιάς στην κυβέρνηση και στην κοινωνία πρέπει να γίνει τώρα!

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ