«Θρίλερ» με την πορεία του Oruc Reis: Κινείται νοτιοανατολικά -Συνεχίζετα η τουρκική προπαγάνδα με νέο βίντεο

«Θρίλερ» με την πορεία του Oruc Reis: Κινείται νοτιοανατολικά -Συνεχίζετα η τουρκική προπαγάνδα με νέο βίντεο

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» άλλαξε πορεία απόψε και κινείται πλέον με κατεύθυνση νοτιοανατολική, ευρισκόμενο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μέχρις ώρας.


Το «Oruc Reis» συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.


Πληροφορίες για αντίστοιχους ελιγμούς του τουρκικού σκάφους είχαν αναφερθεί και το πρωί της Τρίτης.


Στην πορεία όμως δεν επιβεβαιώθηκαν.


Μάλιστα, όπως ανέφερε νωρίτερα το απόγευμα το ΑΜΠΕ πληροφορίες πηγές του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι οι Κυβερνήτες των τουρκικων φρεγατών που συνοδεύουν το Oruc Reis στον παράνομο πλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, απαντούσαν προκλητικά στις συνεχείς εκκλήσεις να αποχωρήσουν από την θαλάσσια περιοχή, υποστηρίζοντας ότι βρίσκονταν εντός τουρκικής ΑΟΖ.


Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως, σχετικά με ενδεχόμενη αλλαγή κατεύθυνσης της τουρκιής νηοπομπής αξιολογούνται με ιδιαίτερη προσοχή και επιφυλακτικότητα από την διοίκηση του ελληνικού στόλου.

 

Τουρκικό υπ. Αμυνας: «Αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της Γαλάζιας Πατρίδας μας»


Συνεχίζει την προπαγάνδα η Αγκυρα, καθώς το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας ανήρτησε βίντεο με το Oruc Reis. Σε αυτό απεικονίζεται το τουρκικό ερευνητικό να πλέει συνοδεία πέντε τουρκικών πολεμικών πλοίων. Στο σχόλιο, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας κάνει λόγο για «Γαλάζια Πατρίδα», τονίζοντας ότι θα προστατεύσει τα δικαιώματα της χώρας.

 

 

https://twitter.com/tcsavunma/status/1293239717933330433?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1293239717933330433%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.parapolitika.gr%2Fpolitiki%2Farticle%2F1061574%2Fthriler-me-tin-poreia-tou-oruc-reis-kineitai-notioanatolika-sunehizeta-i-tourkiki-propaganda-me-neo-video%2F

 

«Εμπνευσμένοι από την ένδοξη ιστορία μας, την αγάπη και την εμπιστοσύνη του έθνους μας, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατέψουμε όλων των ειδών τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Γαλάζιας μας Πατρίδας μέχρι τέλους. Η κληρονομιά μας είναι η Γαλάζια Πατρίδα μας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS