Πλώρη για την ελληνική υφαλοκρηπίδα έβαλε το Oruc Reis - Σε πλήρη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Πλώρη για την ελληνική υφαλοκρηπίδα έβαλε το Oruc Reis - Σε πλήρη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Αποφασισμένος να κλιμακώσει το «σόου» του στο Αιγαίο είναι ο Ερντογάν καθώς ήδη το Oruc Reis πλέει σε διεθνή ύδατα αλλά σε θαλάσσια περιοχή άνωθεν ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με τα δύο βοηθητικά του πλοία Ataman και Cengiz Han και ένα στολίσκο από 10 τουρκικά πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν.

Στις επόμενες ώρες θα φτάσει στο δυτικότερο άκρο της περιοχής που έχουν δηλώσει οι Τούρκοι ότι θα πραγματοποιήσουν σεισμικές έρευνες, δηλαδή στο σημείο που εφάπτεται με το σημείο Α της οριοθετικής γραμμής της συμφωνηθείσας ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Εντωμεταξύ σε απάντηση του μηνύματος που εκπέμπεται μέσω Link-16 από τα πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, τα οποία παρακολουθούν τον τουρκικό στολίσκο πoυ συνοδεύει το Oruc Reis, ότι βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας καλώντας το πλήρωμα να απομακρύνει το πλοίο από την περιοχή, η απάντηση που δίδεται σε κάποιες περιπτώσεις από την τουρκική πλευρά είναι «βρίσκεστε εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας»

Αντιπαραβάλουν, δηλαδή, τον ισχυρισμό της Άγκυρας ότι η περιοχή ανήκει σε τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Τούρκοι, τα πέντε από τα 10 τουρκικά πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το Oruc Reis έχουν δημιουργήσει έναν προστατευτικό κλοιό γύρω από το ερευνητικό πλοίο.
ori1
Την ίδια ώρα αρμόδια στελέχη διαβεβαιώναν ότι το Oruc Reis δεν πραγματοποιεί σεισμικές έρευνες.

Σημειώνεται ότι ο πλους του Oruc Reis συνεχίζεται με κλοιό από πολεμικά πλοία, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ενώ σε απόσταση πίσω του ακολουθούν τα δύο συνοδευτικά πλοία και άλλα πλοία του τουρκικού στόλου.

Περίπου την ώρα που μπήκε στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το απόγευμα της Δευτέρας προερχόμενο από την κυπριακή ΑΟΖ, το Oruc Reis έριξε καλώδια στη θάλασσα, έκανε δηλαδή την λεγόμενη διαδικασία «παρέασης» που αποτελεί προπαρασκευαστική ενέργεια πριν την έναρξη ερευνών.

Το πλήρωμα του Oruc Reis, έπειτα από οδηγίες της Άγκυρας, έχει ανοίξει και πάλι τον πομπό του πλοίου και η πορεία του ερευνητικού καταγράφεται με μικρή χρονική καθυστέρηση σε ιστοσελίδες όπως το marinetraffic.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
Gla 2024 03 19 09.17.18

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 19|03|24 14:49

Nέα Mercedes-Benz GLA ... Upper Class [test]

 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS