Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις τουρκικές προκλήσεις

Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις τουρκικές προκλήσεις

Εντός της ημέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει αναλυτικά τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με την Τουρκία να εντείνει την προκλητικότητά της στην περιοχή, βγάζοντας το Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τηλεφωνικά τους πολιτικούς αρχηγούς. Μετά την χθεσινή ΚΥΣΕΑ, ο πρωθυπουργός άρχισε τις διπλωματικές επαφές με ΝΑΤΟ (Στόλτενμπεργκ), ΕΕ (Μισέλ) και σήμερα θα ενημερώσει αναλυτικά και τους αρχηγούς των κομμάτων για τις τελευταίες εξελίξεις.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή έχει ήδη ενημερώσει τον διπλωματικό σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλη Καλπαδάκη.

Χθες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, τοποθετήθηκε για την στάση της Τουρκίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως περιμένει από την κυβέρνηση να μην επιτρέψει στην γείτονα χώρα να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

«Αναμένουμε από την κυβέρνηση να αποτρέψει την προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Αυτό είναι το εθνικό χρέος. Επισημαίνουμε ότι το αρραγές εσωτερικό μέτωπο είναι απολύτως αναγκαίο, όμως εξακολουθούμε να μην έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση», ανέφερε η κ. Γεννηματά.         

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS