Νέα ηγεσία στον Άρειο Πάγο: Η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα πρόεδρος και η Γεωργία Αδειλίνη εισαγγελέας

Νέα ηγεσία στον Άρειο Πάγο: Η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα πρόεδρος και η Γεωργία Αδειλίνη εισαγγελέας

Το υπουργικό συμβούλιο, μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, αποφάσισε να τοποθετήσει στη θέση του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου την κ. Κλάπα-Χριστοδουλέα και στη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την κ. Αδειλίνη.

Ποια είναι η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα

Η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Ιούλιο του 1984 και προήχθη στη θέση της αρεοπαγίτου τον Αύγουστο του 2020 και είναι 3η στην επετηρίδα των αρεοπαγιτών.

Ειδικότερα, η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, ως εφέτης είχε διενεργήσει με τη συνάδελφό της Μαρία Δημητροπούλου την ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που αποτέλεσε τη βάση για τις περαιτέρω δίκες.

Πρόσφατα, ως αρχαιότερη αρεοπαγίτης είχε προεδρεύσει του ειδικού δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών επί ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορουμένους τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Ποια είναι η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη

Η κενή θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καλύφθηκε από την αντεισαγγελέα Γεωργία Αδειλίνη, η οποία είναι 7η στην επετηρίδα και αποχωρεί σε δύο χρόνια από τον εισαγγελικό κλάδο. Η κυρία Αδειλίνη από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής πλειοψήφησε, καθώς ψηφίστηκε από το 4/5 των συμμετεχόντων στη Διάσκεψη.

Η κυρία Αδειλίνη εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Ιούλιο του 1984 και προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Οκτώβριο του 2019.

Η κυρία Αδειλίνη ήταν στην έδρα της δίκης του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ ήταν αυτή που πρότεινε την παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά σε δίκη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, για την υπόθεση των καταγγελιών του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.

Η έμπειρη αντεισαγγελέας έχει μάλιστα ιδιαίτερη ευαισθησία στο προσφυγικό ζήτημα, ενώ με εγκύκλιό της το 2020 ζητούσε από τους συναδέλφους της αυξημένη επαγρύπνηση στα ασυνόδευτα παιδιά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ