Πάσχα 2024: Ξεκίνησε ήδη η έξοδος των Αθηναίων - Πόσο θα κοστίσει το ταξίδι με πλοίο και αυτοκίνητο

Πάσχα 2024: Ξεκίνησε ήδη η έξοδος των Αθηναίων - Πόσο θα κοστίσει το ταξίδι με πλοίο και αυτοκίνητο

Ήδη ξεκίνησε η έξοδος των Αθηναίων για το Πάσχα, αφού όπως φαίνεται, ένας στους τέσσερις πολίτες θα μεταβεί στην επαρχία και στα ελληνικά νησιά.

«Τσουχτερή» είναι φέτος η μετακίνηση, με τους εκδρομείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, τόσο για τη μετακίνηση με το αυτοκίνητο όσο και με πλοίο. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το κόστος της βενζίνης, αλλά και των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων τους προκαλεί προβληματισμό.

Για παράδειγμα, συνυπολογίζοντας κάποιος το κόστος των καυσίμων και των διοδίων για ένα ταξίδι από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, θα δει ότι θα χρειαστεί να πληρώσει τουλάχιστον 150 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα νησιά εκεί το ταξίδι είναι ακόμα πιο ακριβό. Παραδείγματος χάριν, για να ταξιδέψει μια τετραμελής οικογένεια στην Πάρο, θα χρειαστεί 400 ευρώ για τα εισιτήρια και επιπλέον 100 για να πάρει και το αυτοκίνητο, ενώ 196 ευρώ κοστίζουν μόνο τα εισιτήρια για ένα ζευγάρι, χωρίς αυτοκίνητο που θέλει να ταξιδέψει στην Κρήτη.

Τέλος, η μέση τιμή της βενζίνης διαμορφώνεται οριακά κάτω από τα 2 ευρώ πανελλαδικά, ενώ σε 20 νομούς της χώρας ξεπερνούν τα 2 ευρώ φτάνοντας ακόμα και στα 2,2 ευρώ στις Κυκλάδες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ