Κορωναϊός: Έρχεται Πάσχα στο χωριό χωρίς μέτρα - Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των περιορισμών

Κορωναϊός: Έρχεται Πάσχα στο χωριό χωρίς μέτρα - Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των περιορισμών

Δεν αποκλείεται στις αρχές Μαρτίου να μην ισχύει κανένας περιορισμός, με μοναδική εξαίρεση τη χρήση μάσκας

Μετά τη χθεσινή εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών για νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, αυτήν τη φορά στην εστίαση, έχει αρχίσει να φουντώνει η συζήτηση για το πότε θα αρθούν πλήρως οι απαγορεύσεις

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε να καταργηθεί σε πρώτη φάση το ανώτατο όριο των έξι ατόμων στην εστίαση και στη διασκέδαση όσο αφορά στους καθήμενους.

Μέχρι στιγμής, τόσο η Επιτροπή, όσο και η κυβέρνηση εμφανίζονται διστακτικοί στην πλήρη κατάργηση των απαγορεύσεων που συνεχίζουν να ισχύουν, παρά την σταθεροποίηση των κρουσμάτων.

Βέβαια, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και ο μεγάλος αριθμός που καταγράφεται ημερησίως δεν επιτρέπει για την ώρα να δοθεί το «πράσινο φως» ώστε να επιτραπεί η διασκέδαση για τους όρθιους, ούτε να αυξηθεί το ποσοστό για τους φιλάθλους που θα μπορούν να εισέρχονται στα γήπεδα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι στην κυβέρνηση, έχουν αρχίσει ήδη να καταστρώνουν τον οδικό χάρτη για τη σταδιακή άρση όλων των περιορισμών με χρονικό ορίζοντα τον Μάρτιο.

Ποιο είναι το πιθανότερο σενάριο
Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί σταδιακή η άρση όλων των μέτρων, όπως γίνεται και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να επανέλθει η κανονικότητα σε όλους τους χώρους και δεν αποκλείεται στις αρχές Μαρτίου να μην ισχύει κανένας περιορισμός, με μοναδική εξαίρεση τη χρήση μάσκας.

Με την άρση των περιορισμών που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα στην διασκέδαση, εκτιμάται ότι θα έρθει και η η απαραίτητη εκτόνωση από την πλευρά των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, διαμηνύουν κυβέρνηση και ειδικοί, όταν θα αρθούν και οι τελευταίοι περιορισμοί, δεν θα ισχύσει το ίδιο και για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα συνεχίζουν να τρώνε «πόρτα» σε κλειστούς χώρους διασκέδασης και εστίασης.

Προς ένα κανονικό Πάσχα
Εάν δεν αλλάξει κάτι και ο προγραμματισμός ισχύσει όπως περιγράφηκε παραπάνω, όπως αναφέρει η «Κ», είναι προφανές πως η κυβέρνηση θέλει από τα μέσα Μαρτίου να ανεβάσει στροφές έχοντας μια πλήρη και ανοιχτή οικονομία σε όλα τα επίπεδα.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν και αν δεν υπάρξει κάποια δραματική εξέλιξη στον τομέα της πανδημίας, θα πάμε προς ένα κανονικά Πάσχα.

Παυλάκης: «Χάσαμε τον πόλεμο με τον κοροναϊό»
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ενστερνίζονται όλοι οι ειδικοί την πρόθεση για νέα κατάργηση απαγορεύσεων.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του γιατρού και ερευνητή των ΗΠΑ Γιώργο Παυλάκη.

«Η φάση του πολέμου εναντίον του κοροναϊού τελείωσε και χάσαμε», υπογράμμισε εξηγώντας ότι η χαλάρωση των μέτρων που αποφασίζουν η μια χώρα μετά την άλλη σημαίνει «παράδοση άνευ όρων».

Ο ίδιος αναφέρθηκε δε και σε συναδέλφους του, γιατρούς, τονίζοντας ότι «αυτομολούν και θέλουν συνθηκολόγηση με τον ιό».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ