«Παρέλαση» αγροτών: Με τα τρακτέρ στο κέντρο της Καρδίτσας -Δείτε βίντεο

«Παρέλαση» αγροτών: Με τα τρακτέρ στο κέντρο της Καρδίτσας -Δείτε βίντεο

«Παρέλαση» έκαναν οι αγρότες το απόγευμα της Τετάρτης στην Καρδίτσα, καθώς μπήκαν με τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του OPEN, τα τρακτέρ μπήκαν στην πόλη κορνάροντας και με αναμμένα τα φώτα, ενώ πλήθος κόσμου -μεταξύ άλλων και ο εμπορικός σύλλογος της περιοχής- έδωσε το «παρών» στην κεντρική πλατεία της πόλης, για να στηρίξει τους αγρότες.

Οι αγρότες ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις στην περιοχή, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Οι αγρότες έκλεισαν την Εθνική Οδό Καρδίτσας-Τρικάλων

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το μεσημέρι, σε συμβολικό αποκλεισμό της Ε.Ο. Καρδίτσας-Τρικάλων (στο ύψος του Jumbo) για 40-45 λεπτά προχώρησαν λίγο μετά τις 13:30 αγρότες από το Αγναντερό, τα Μεγάλα Καλύβια και το Γλίνο Τρικάλων, οι οποίοι έχουν βγάλει τα αγροτικά τους μηχανήματα στο συγκεκριμένο σημείο, στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή.

Μιλώντας στο KarditsaLive.Net, αγρότες του μπλόκου ζήτησαν από την κυβέρνηση να σκύψει πάνω στα μεγάλα προβλήματα του πρωτογενή τομέα, ο οποίος κρατάει «ζωντανούς» πολλούς ακόμα κλάδους, και να δώσει λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα, που έγιναν ακόμα μεγαλύτερα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Τα αιτήματα του μπλόκου που στήθηκε στην Καρδίτσα

Τα αιτήματα του μπλόκου των αγροτών στην Καρδίτσα είναι κοινά με τα αιτήματα των άλλων μπλόκων που έχουν στηθεί στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές της χώρας και έχουν να κάνουν με την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους, τη μείωση του κόστους παραγωγής με θέσπιση ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και φθηνό αγροτικό ρεύμα, αλλά και την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων για να μην επαναληφθεί η καταστροφή που βίωσαν χάνοντας την παραγωγή και τα ζώα τους.

«Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων πέφτουν, οι επιδοτήσεις που παίρνουμε είναι ψίχουλα, το ρεύμα, το πετρέλαιο, τα λιπάσματα έχουν φτάσει στον Θεό. Η κτηνοτροφία επίσης είναι προς διάλυση, όλοι είναι αγανακτισμένοι, έχασαν ζωικό κεφάλαιο και η τιμή στο γάλα πέφτει. Πρέπει κάτι να κάνει η κυβέρνηση, ώστε να κρατήσει εδώ, στον τόπο τους, τους νέους αγρότες, για να μην ξενιτευτούμε!», τόνιζαν χαρακτηριστικά.

Δείτε βίντεο από την Καρδίτσα:

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ