Τζέιμς Μποντ, No Time To Die: Διθυραμβικές οι κριτικές ανά τον κόσμο -«Ο Κρεγκ αποχωρεί αφήνοντας πίσω του καμένη γη»

Τζέιμς Μποντ, No Time To Die: Διθυραμβικές οι κριτικές ανά τον κόσμο -«Ο Κρεγκ αποχωρεί αφήνοντας πίσω του καμένη γη»

Διθυραμβικές κριτικές λαμβάνει η ολόφρεσκη ταινία του πράκτορα 007, η τελευταία με τον Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ που κάνει πρεμιέρα και στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες σήμερα.

Έπειτα από μήνες αναμονής, που για τους θαυμαστές των ταινιών Τζέιμς Μποντ φάνηκαν αιώνες, καθώς το No Time To Die έπαιρνε τη μία αναβολή μετά την άλλη εξαιτίας της πανδημίας, ήρθε επιτέλους η ώρα να απολαύσουμε τη νέα περιπέτεια του Βρετανού πράκτορα στη μεγάλη οθόνη.

Η ημερομηνία προβολής μετατέθηκε τρεις φορές από τότε που άρχισε η πανδημία του νέου κορωνοϊού τον Μάρτιο του 2020, καθώς οι κινηματογράφοι παγκοσμίως αναγκάστηκαν να κλείσουν.

Οι ενθουσιώδεις κριτικές των βρετανικών ΜΜΕ

Αν και μάλλον αναμενόμενο, τα βρετανικά ΜΜΕ εκθείασαν το πιο πρόσφατο δείγμα της βρετανικής φινέτσας στον κινηματογραφικό πόλεμο κατασκοπείας, σημειώνοντας πως προσέφερε με το παραπάνω όσα θα ανέμενε ο θεατής από μια ταινία για τον Τζέιμς Μποντ.

Ετσι, ο Guardian στην κριτική του για το φιλμ σχολίασε πως πρόκειται για ένα επική ταινία περιπέτειας που «προσφέρει πάθος (μάλιστα χρησιμοποιεί την ελληνική λέξη), δράση, δράμα και κωμικά στοιχεία, καρδιοχτύπι και μακάβριο τρόμο και μια εξοργιστικά ανόητη παλιομοδίτικη πλοκή».

Ο Ρόμπι Κόλιν του Telegraph χαρακτήρισε, από την άλλη, την ταινία «υπερβολικά ικανοποιητική, ένα σωστό τελευταίο κεφάλαιο για την εποχή Κρεγκ, που προβάλει όλα όσα θα περίμενε κανείς να δεί σε μια ταινία της σειράς 007».

«Είναι καλύτερο από καλό. Είναι μεγαλοπρεπές» γράφει ο Κέβιν Μάχερ, που σχολιάζει την ταινία No Time To Die για λογαριασμό των βρετανικών Times λίγες ώρες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα.

Ο μόνος που είχε μια πιο προσγειωμένη κριτική για την τελευταία πράξη του Ντάνιελ Κρεγκ στο κοστούμι του Τζέιμς Μποντ ήταν ο Independent, που βρήκε την ταινία «περιέργως άνευ κλιμάκωσης, μια απλή αλληλουχία παλιών χαρακτήρων και σεναρίων».

Ο 007 Ντάνιελ Κρεγκ περπάτησε την Τρίτη στο κόκκινο χαλί ανήμερα της παγκόσμιας πρεμιέρας του No Time To Die, φορώντας ένα εντυπωσιακό φούξια βελούδινο σακάκι, παρέα με τα Βοnd Girls του. Ο Βρετανός ηθοποιός έμοιαζε ήρεμος και σίγουρος για το τελευταίο του αποτύπωμα στην μακροβιότερη σειρά ταινιών στην ιστορία του κινηματογράφου.

Η κριτική των αμερικανικών ΜΜΕ για τον Τζέιμς Μποντ

Σε κάθε περίπτωση, οι εντυπώσεις από την ταινία είναι ιδιαιτέρως θετικές και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Το αμερικανικό Variety χαρακτηρίζει το No Time To Die μια «ξεδιάντροπα συμβατική ταινία Μποντ που γυρίστηκε με υψηλή φινέτσα και τη σωστή δόση ψυχής, συνδυασμένα με δουλεμένες εκπλήξεις ώστε κρατήσει τον τηλεθεατή σε εγρήγορση».

Αντίστοιχα, ο κριτικός κινηματογράφου του Hollywood Reporter, Ντείβιντ Ρούνεϊ, αφού τονίσει πως για πρώτη φορά Αμερικανός σκηνοθέτης αναλαμβάνει μια ταινία Τζέιμς Μποντ, σχολιάζει πως το φιλμ «διαχειρίζεται τη δράση με σιγουριά, ενώ οι πιο προσωπικές στιγμές εναλλάσσονται με ευαισθησία».

Για εκείνον ωστόσο, το σενάριο είναι σε ορισμένα σημεία αρκετά μπερδεμένο και τραβηγμένο που «ενδεχομένως ο τηλεθεατής να αισθανθεί πως δεν συνδέεται με αρκετούς από τους “κακούς”» της ταινίας.

«Το No Time To Die παρά τις αδυναμίες του, είναι ιδανικά κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ηθοποιού, ο οποίος κατ’ εμέ είναι ο καλύτερος Μποντ όλων των εποχών. Με την πέμπτη του ταινία ως 007, ο Κρεγκ αποχωρεί αφήνοντας πίσω του μόνο καμμένη γη» σχολιάζει με τη σειρά της η Στεφανί Ζαχαρέκ του αμερικανικού περιοδικού Time.

Βέβαια, οι απανταχού φαν των ταινιών Τζέιμς Μποντ έχουν διαφορετική άποψη για τον ηθοποιό που ενσάρκωσε με τον καλύτερο τρόπο τον πράκτορα 007, σύμφωνα με πρόσφατη διαδικτυακή ψηφοφορία.

Η απόλυτη αποθέωση του Ντάνιελ Κρεγκ

Παρά τις μικρές σεναριακές παραφωνίες, όπως εντοπίστηκαν στις κριτικές αρκετών διεθνών μέσων, όλοι οι κριτικοί κινηματογράφου μοιάζουν να συμφωνούν πως το κύκνειο άσμα του Ντάνιελ Κρεγκ ως Τζέιμς Μποντ μοιάζει υποδειγματικό. Ο κριτικός της Express, Στεφάν Κυριαζής τον αποκαλεί «το απόλυτο τέρας στον ρόλο του Μποντ, που κυριαρχεί σε κάθε σκηνή της οθόνης».

Ο ίδιος ο Ντάνιελ Κρεγκ, παρότι έμοιαζει ιδαίτερα σίγουρος πως το κεφάλαιο 007 έκλεισε πίσω του, συγκινήθηκε ιδιαίτερα καθώς ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της πέμπτης ταινίας όπου υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ.

«Πολλοί άνθρωποι εργάστηκαν μαζί μου σε πέντε ταινίες και ξέρω ότι λέγονται πολλά για το τι σκέφτομαι για αυτές τις ταινίες… αλλά μου άρεσε κάθε δευτερόλεπτο από αυτές, και ειδικά αυτή, επειδή ξυπνούσα κάθε πρωί και είχα την ευκαιρία να συνεργάζομαι μαζί σας. Και αυτό ήταν μια από τις σπουδαιότερες τιμές της ζωής μου» δήλωσε στους συνεργάτες του, εμφανώς συγκινημένος, μετά το τέλος των γυρισμάτων, όπως αποκαλύπτεται σε ντοκιμαντέρ του Apple TV.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS