Σε δημοπρασία για 1 εκατ. δολάρια το… κεφάλι του Ε.Τ. από την ταινία του 1982

Σε δημοπρασία για 1 εκατ. δολάρια το… κεφάλι του Ε.Τ. από την ταινία του 1982

Ο Ε.Τ., ο πιο διάσημος εξωγήινος του Χόλιγουντ «οδηγείται» σε λίγες μέρες σε δημοπρασία από τον οίκο Julien’s Auctions.

H ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ προβλήθηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη το 1982. Πρόκειται για μια εποχή που δεν υπήρχαν ψηφιακά εφέ και κάθε μηχανή κατασκευαζόταν πρώτα σε πραγματικές διαστάσεις μέχρι να πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη οθόνη. Το μηχανικό κεφάλι του Ε.Τ. είχε σχεδιάσει ο Κάρλο Ραμπάλντι και έμεινε στην ιστορία για τα μεγάλα γουρλωτά του μάτια.

Αν και η κατασκευή είναι κάπως φθαρμένη -έχουν περάσει άλλωστε και 41 χρόνια- μπορεί ακόμα να κάνει εκφραστικές κινήσεις. Τα ρουθούνια ανοίγουν και κλείνουν, οι φλέβες πάλλονται και μέσω καλωδίων κινούνται τα φρύδια, το μέτωπο και η γλώσσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την κόρη του Ραμπάλντιο, ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε τα χαρακτηριστικά μεγάλα μπλε μάτια της φιγούρας από την γάτα της οικογένειας.

Ο σχεδιασμός του Ραμπάλντι κέρδισε το 1983 το βραβείο Όσκαρ για τα καλύτερα οπτικά εφέ. Προηγουμένως, είχε κερδίσει ένα ειδικό βραβείο για τη δουλειά του στο King Kong το 1977 και ένα άλλο για τα καλύτερα οπτικά εφέ για το Alien το 1980.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ίδιος οίκος προχώρησε σε δημοπρασία για το πρωτότυπο μοντέλο του χαρακτήρα το οποίο περιλαμβάνει 85 σημεία κίνησης. Η φιγούρα βγήκε στο σφυρί έναντι 2,56 εκατομμυρίων δολαρίων, λίγο πιο πάνω από την αρχική εκτίμηση των 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το μηχανικό κεφάλι του E.T. εκτιμάται ότι θα πωληθεί για 1 εκατ. δολάρια

Το μηχανικό κεφάλι του E.T. -μέρος της δημοπρασίας «Hollywood Legends»- εκτιμάται πως θα πωληθεί για 1 εκατομμύριο δολάρια. Στην ίδια δημοπρασία θα πωληθούν και πάνω από 1.000 σκηνικά και αναμνηστικά, συμπεριλαμβανομένων αντικειμένων από κλασικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, φαντασίας και υπερηρώων, όπως οι σειρές Harry Potter και Batman.mixaniko kefali et

Άλλα συλλεκτικά αντικείμενα που θα πρωταγωνιστήσουν στη δημοπρασία Julien’s Auctions Hollywood Legends είναι η στολή του Michael Keaton ως Batman από την ταινία Batman Returns (εκτιμώμενο ποσό 70.000 δολάρια), δύο ρόμπες από τη σειρά Harry Potter (εκτιμώμενο ποσό 70.000 δολάρια) και το κράνος που φορούσε ο Robert Downey Jr. ως Iron Man στην ταινία Captain America: Civil War (εκτιμώμενο ποσό 40.000 δολάρια).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ