Γιώργος Κιμούλης: Οι παρτενέρ του στο θέατρο που κατήγγειλαν ψυχολογική βία

Γιώργος Κιμούλης: Οι παρτενέρ του στο θέατρο που κατήγγειλαν ψυχολογική βία

Η Ζέτα Δούκα μοιράστηκε, εχθές, μια τραυματική της εμπειρία από παλιότερη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη, καταγγέλλοντας ότι ο ηθοποιός της είχε ασκήσει ψυχολογική και λεκτική βία.

Η Ζέτα Δούκα ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα όταν αποκάλυψε τα όσα βίωσε κατά τη διάρκεια θεατρικής παράστασης, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Γιώργος Κιμούλης. Σε μια έντονη στιγμή συναισθηματικής φόρτισης η ηθοποιός μίλησε για μια «απίστευτη ένταση ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις, περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

Η καταγγελία της Ζέτας Δούκα για τον Γιώργο Κιμούλη



«Δεν είναι σεξουαλικής φύσεως και θέλω να το τονίσω, είναι ψυχολογική και λεκτική βία. Ήταν πριν από 13-14 χρόνια σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας με ένα πολύ ωραίο έργο, με σπουδαίο καστ. Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός ήταν επικεφαλής του θιάσου, ο οποίος είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός», είπε αρχικά η Ζέτα Δούκα και συνέχισε: «Συνάντησα μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις, περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να προκαλέσει στον άλλον ένα βραχυκύκλωμα για να τα χάσει…».

«Ένα βράδυ, όταν καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, έστειλε έναν συνάδελφο να μου πει να βγω στη σκηνή και να πω ότι ακυρώνεται η παράσταση. Όταν πήγα να τον ρωτήσω γιατί δεν το λέει αυτός ως επικεφαλής, με έβρισε, με κλότσησε και είπε “ΟΚ, πάμε τρίτο κουδούνι”», ανέφερε η Ζέτα Δούκα.

«Έβαλα την αξιοπρέπειά μου κάτω από το θέατρο, έβαλα τον φόβο μου πάνω για να μην πουν ότι έκλεισε το θέατρο αυτή. Κατέρρευσα δύο φορές επί σκηνής. Η παράσταση για την οποία μιλάω ήταν το ''Πιο κοντά'' (''Closer''), στο Θέατρο Αθηνών το 2008-2009. Ό,τι είπα, το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη», αποκάλυψε η ηθοποιός.

Με μήνυση απαντά ο Γιώργος Κιμούλης

Οι καταγγελίες της Ζέτας Δούκα είχαν ως αποτέλεσμα την αντίδραση του Γιώργου Κιμούλη, ο οποίος επέλεξε να κινηθεί δια της δικαστικής οδού. Μιλώντας στη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη, ο Γιώργος Κιμούλης διέψευσε κατηγορηματικά όσα του προσάπτει η Ζέτα Δούκα. «Όσα είπε είναι απαράδεκτα και ψευδή και έχω ήδη κινηθεί νομικά κάνοντας αγωγή και μήνυση» είπε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο Γιώργος Κιμούλης έκανε λόγο για «γενικές και αόριστες καταγγελίες», ενώ τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «είναι της μόδας οι καταγγελίες τύπου Μπεκατώρου».

«Θεωρώ απαράδεκτο το να χρησιμοποιείται η πολύ σωστή κίνηση της Μπεκατώρου και να προσπαθεί όποιος έχει νιώσει προσβεβλημένος να έρχεται μετά από 13 χρόνια να περιγράφει ένα γεγονός, να υπερβάλει και να λέει ψευδή γεγονότα», είπε, προσθέτοντας: «Έχω καταθέσει μήνυση για αγωγή και δεν θα το πάρω πίσω ακόμα και αν ζητήσει συγγνώμη».

Κατερίνα Γερονικολού κατά Κιμούλη: «Με φόβισες, με τρόμαξες, ως εδω»

Η καταγγελία της Ζέτας Δούκα φαίνεται πως ήταν η αρχή, καθώς και η Κατερίνα Γερονικολού μίλησε για εργασιακό εκφοβισμό. Σε ανάρτησή της στο Instragram η ηθοποιός αναφέρθηκε και αυτή στη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη γράφοντας: «Με φόβισες. Με τρόμαξες… Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη “συνεργασία» μας”».


«Φοβόμουν κι εγώ να μιλήσω, γιατί κάποια στιγμή τα περιοδικά μας είχαν ονομάσει ζευγάρι και θα έλεγαν όλοι ότι αυτά είναι τα λόγια μιας «πικραμένης». Πικραμένη βέβαια είμαι. Όχι από κάποια υποτιθέμενη σχέση μας. Ούτε από κάποιου είδους σεξουαλική παρενόχληση. Τίποτε από τα δύο δε συνέβησαν», έγραψε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Γερονικολού.

Ευδοκία Ρουμελιώτη: Δύσκολα θα μπορούσα να συνεχίσω το έργο αυτό με τον κ. Κιμούλη

Σε παλιότερες δηλώσεις της στο «Happy Day» η Ευδοκία Ρουμελιώτη είχε φωτογραφίσει τον Γιώργο Κιμούλη, όταν μίλησε για αντισυναδελφική συμπεριφορά. Η ηθοποιός είχε πει πως έτυχε να αποχωρήσει από παράσταση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μου έχει συμβεί να αντιμετωπίσω αντισυναδελφική συμπεριφορά σε μία παράσταση, όπου δεν ολοκλήρωσα τη σεζόν και έφυγα. Στη συγκεκριμένη παράσταση έκανα τρομακτική υπομονή, αλλά δεν μπορούσα άλλο. Οπότε έγινε μια ωραιότατη αντικατάσταση. Ήμασταν μόνο δύο άτομα, δεν υπήρχε σωτηρία. Ήταν με τον συγκεκριμένο συνάδελφο. Θα το ξανάκανα, αλλά όχι με τον συγκεκριμένο, ποτέ. Δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν μιλάμε, είναι ένας άνθρωπος που δεν θα ήθελα να έχω σχέση».

Μάλιστα, μερικούς μήνες πριν από τις δηλώσεις της αυτές, όταν έγινε γνωστό πως αποχώρησε από κοινή τους παράσταση λόγω προβλημάτων υγείας, η ίδια είχε πει: «Και πρόβλημα υγείας να μην είχα, δύσκολα θα μπορούσα να συνεχίσω το έργο αυτό με τον κ. Κιμούλη. Ο λόγος είναι ότι οι συνθήκες της συνεργασίας μας υπήρξαν πολύ δύσκολες για μένα. Δεν θέλω να επεκταθώ. Απλώς θα πω ότι δεν ταίριαξαν καθόλου οι χημείες μας».

Κύμα συμπαράστασης στα social media

Η κίνηση της Ζέτας Δούκα αλλά και της Κατερίνας Γερονικολού ξεσήκωσε κύμα συμπαράστασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από καλλιτέχνες και συναδέλφους που στέκονται στο πλευρό των ηθοποιών.

Η Φαίη Κοκκινοπούλου, η οποία απέχει τα τελευταία χρόνια από το καλλιτεχνικό στερέωμα, θέλησε να πάρει θέση υπέρ της Ζέτας Δούκα. Η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά: «Με μήνυση στη Ζέτα Δούκα απάντησε ο θιγόμενος Κιμούλης. Ο θιγόμενος Γιώργος Κιμούλης. Αυτό θα πει θράσος. Γελάνε τα καμαρίνια, οι κουίντες και τα θεατρικά σανίδια».


Μια από τις ηθοποιούς που πήραν επίσης δημόσια θέση είναι η Ναταλία Τσαλίκη, σύζυγος του Γιάννη Μπέζου.

«Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε… Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει αφορμή για ένα ξεκαθάρισμα, μια “ανακούφιση” όλων όσων θελήσουν να δημοσιοποιήσουν τις τραυματικές τους εμπειρίες, να αποκαλύψουν μελλοντικά παρόμοια κρούσματα, και δε θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων φτηνού κουτσομπολιού και αλληλοφαγώματος. Αξιοπρέπεια και πολιτισμός. Επιτέλους» έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η ηθοποιός.

YN 2021 01 27 09.17.32

Και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης όμως στηρίζοντας την αγαπημένη του, Κατερίνα Γερονικολού, αναδημοσίευσε στο προφίλ του την ανάρτηση της Κατερίνας Γερονικολού και έγραψε τους στίχους από του γνωστού τραγουδιού που ερμήνευσε ο Δημήτρης Χορν, «Ηθοποιός σημαίνει φως» λέγοντας πολλά. Στο τέλος ο σύντροφος της Κατερίνας και αξιόλογος ηθοποιός έβαλε δυο hashtags #nocomment kai #stopsapila


Τη συνέντευξη του Γιώργου Κιμούλη φαίνεται πως παρακολούθησε και η Καίτη Γαρμπή, καθώς μέσα από μια ανάρτηση στο προφίλ της στο Twitter πήρε θέση και σχολίασε συγκεκριμένη ατάκα του Γιώργου Κιμούλη.

Ειδικότερα, η γνωστή τραγουδίστρια έγραψε: «Δεν είναι της μόδας οι καταγγελίες τύπου Μπεκατώρου, είναι της μόδας η αλήθεια».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ