Eurovision 2023: Σάλος με το μεσαίο δάχτυλο που ύψωσε η εκπρόσωπος της Γαλλίας [βίντεο]

Eurovision 2023: Σάλος με το μεσαίο δάχτυλο που ύψωσε η εκπρόσωπος της Γαλλίας [βίντεο]

Το βράδυ του Σαββάτου, σχεδόν όλα τα μάτια του κόσμου ήταν στραμμένα στη Eurovision 2023. Και σχεδόν όλοι είδαν τη χειρονομία που έκανε η La Zarra, η εκπρόσωπος της Γαλλίας.

Μέρες πριν ξεκινήσει ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, τα προγνωστικά έδιναν μεγάλη νικήτρια τη Σουηδία με τη Loreen και το τραγούδι «Tattoo», κάτι που όντως επαληθεύθηκε.

Η απογοήτευση της Γαλλίδας τραγουδίστριας και η άσεμνη κίνησή της

Δεν πήραν όμως όλοι καλά τη νίκη της Σουηδίας. Συγκεκριμένα, η La Zarra, η τραγουδίστρια που εκπροσώπησε τη Γαλλία, με το τραγούδι της «Evidemment», φαίνεται πως δυσαρεστήθηκε πολύ με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του κοινού, που της έδωσε μόλις 50 βαθμούς, τερματίζοντας έτσι στη 16η θέση της γενικής κατάταξης, με συνολική βαθμολογία 104 βαθμούς (η νικήτρια Σουηδία συγκέντρωσε 583 πόντους).

Κατά την ανακοίνωση λοιπόν του αποτελέσματος, η κάμερα κατέγραψε την τραγουδίστρια να προτάσσει το μεσαίο δάχτυλο προς τα κάτω και αμέσως μετά προς τα πάνω.

«Η Γαλλία δεν το άξιζε αυτό»: Αντιδράσεις για την άσεμνη κίνηση

Η κίνηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να την επικρίνουν και να τονίζουν πως έκανε ρεζίλι τη χώρα της.

Ακόμη και η Marie Myriam, η τελευταία Γαλλίδα που κέρδισε στο διαγωνισμό της Eurovision, το 1977, δεν δίστασε να εκφράσει την απογοήτευσή της.

Μιλώντας στη «Le Parisien», η Myriam δεν μάσησε τα λόγια της: «Αυτή η χειρονομία της La Zarra στο τέλος της βραδιάς, επειδή δεν κέρδισε, είναι πραγματικά σοκαριστική. Κοιτάξτε το βίντεο. Είναι το μεσαίο δάχτυλο! Και το είδαν σχεδόν 200 εκατομμύρια θεατές. Τι κρίμα! Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένη, γιατί αυτό δεν είναι δυνατόν. Έκανε αυτή τη χειρονομία καθισμένη σε μια πολυθρόνα με γαλλικές σημαίες πίσω της. Η Γαλλία δεν το αξίζει αυτό!».

Τι απαντά η εκπρόσωπος της Γαλλίας στη Eurovision

Βλέποντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε η κίνησή της, η φετινή εκπρόσωπος της Γαλλίας στη Eurovision προσπάθησε να σώσει λίγο την κατάσταση, λέγοντας πως δεν ήταν σε καμία περίπτωση χειρονομία περιφρόνησης ή προσβολής.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της η La Zarra έγραψε:

«Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πολύτιμη στήριξή σας! Είμαι περήφανη που εκπροσώπησα τη Γαλλία και όλους τους γαλλόφωνους! Ευχαριστώ την Ευρώπη και τους φανς όλου του κόσμου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτήν την εξαιρετική και μοναδική εμπειρία! Θα ήθελα επίσης να σας διευκρινίσω πως η χειρονομία που έκανα μέσα στο green room και που όλοι διαδίδουν στα μέσα δικτύωσης δεν είναι σε καμία περίπτωση χειρονομία περιφρόνησης ή προσβολής. Και σε καμία περίπτωση μεσαίο δάχτυλο. Είναι μια χειρονομία απογοήτευσης από πλευράς μου που σημαίνει "whatever" και θα μπορούσαμε να τη μεταφράσουμε ως "ό,τι έγινε έγινε". Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Καμία πρόθεση να σοκάρω ή να προκαλέσω. Με συγχωρείτε αν παρεξηγήθηκε».

Κλείνοντας την ανάρτησή της, έγραψε: «Ευχαριστώ και πάλι για όλα. Συγχαρητήρια στη Σουηδία και τη Loreen. Μπράβο σε όλους τους τόσο ταλαντούχους καλλιτέχνες που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αυτές τις τελευταίες εβδομάδες. Ανυπομονώ να σας ξανασυναντήσω πολύ σύντομα για νέες περιπέτειες στη Γαλλία και αλλού. Σας αγαπώ όλους, La Zarra».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ