Eurovision 2021: Και η Ιερά Σύνοδος κατά του τραγουδιού «eL Diablo» -Ζητά να ακυρωθεί η συμμετοχή του

Eurovision 2021: Και η Ιερά Σύνοδος κατά του τραγουδιού «eL Diablo» -Ζητά να ακυρωθεί η συμμετοχή του

Την απογοήτευσή της εξέφρασε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου σε σχέση με τον τίτλο «El Diablo» του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision.

Η Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωσή της καλεί την κυβέρνηση να μεριμνήσει για την ακύρωση της επιλογής του τραγουδιού, όπως αναφέρει το philenews.com.

Εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για τη στάση του ΔΣ του ΡΙΚ όσο και των άλλων ιθυνόντων «οι οποίοι αντί να συμβάλουν στην προώθηση των δικαίων του λαού μας και στην προβολή των αιτημάτων του για ελευθερία και κατίσχυση των ηθικών αξιών, μέσω οποιουδήποτε προσφερόμενου διεθνούς βήματος προέκριναν την παγκόσμια γελοιοποίησή μας με την παρουσίαση της διακήρυξης ότι παραδίδουμε τον εαυτό μας στον διάβολο και ότι προάγουμε με τον τρόπο αυτό τη λατρεία του».

Η ανακοίνωση τονίζει πως «πρόκειται ουσιαστικά για την εξύμνηση μιας μοιρολατρικής υποταγής και παράδοσης του ανθρώπου στην εξουσία του διαβόλου».

Ιερά Σύνοδος: Θλιβερή υποκουλτούρα, ανάξια του πολιτισμού μας
Σε ό,τι αφορά στη μεταφορική ερμηνεία του τραγουδιού που έχει δοθεί από τους υπεύθυνους του ΡΙΚ, η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει ότι αυτή ουδόλως αντικατοπτρίζει το προκλητικό και απαράδεκτο περιεχόμενο των στίχων «το οποίο δεν παύει να εκπροσωπεί μια θλιβερή υποκουλτούρα, ανάξια του πολιτισμού και των αξιών του λαού μας και αντιστρατεύεται τις Ελληνικές και Ορθόδοξες παραδόσεις του».


Η ανακοίνωση συμπληρώνει πως «υπό οποιαδήποτε οπτική γωνία και με οποιεσδήποτε επεξηγήσεις κι αν δούμε τους στίχους του τραγουδιού, αυτοί δεν στέλλουν τα καταλληλότερα μηνύματα που θα έπρεπε να σταλούν από μία ημικατεχόμενη πατρίδα που αγωνίζεται για απελευθέρωση και αποτροπή της πλήρους υποδούλωσής της».

«Με ορατό τον κίνδυνο της προκλητικής βουλιμίας των κατακτητών Τούρκων και προβάλλοντας το μεγαλείο της διακοσιοστής επετείου από την Εθνική Παλιγγενεσία» η Εκκλησία καλεί τον λαό «να παραμείνει προσηλωμένος στις εθνικές και θρησκευτικές αξίες του μεγαλειώδους αγώνα του 1821, να κρατήσει ακράδαντη την προσήλωσή του στην πίστη των πατέρων του, δεδομένο το οποίο τον διαφύλαξε μέχρι σήμερα».

Η Ιερά Σύνοδος υποστηρίζει ότι καθημερινά «γινόμαστε δέκτες σωρείας αντιδράσεων από χιλιάδες συνανθρώπους μας», οι οποίοι εκφράζουν «τη δικαιολογημένη δυσαρέσκειά τους για το εν λόγω τραγούδι, όπως και για τον τρόπο επιλογής του».

Και σημειώνει πως καταξιωμένοι μουσικοί του τόπου εξέφρασαν ήδη την αντίθεση τους, «γεγονός το οποίο - χωρίς εμείς να το προκαλέσουμε - προσέκρουσε στην ορθόδοξη αυτοσυνειδησία καὶ αξιοπρέπεια του λαού μας, ο οποίος με το αλάθητο κριτήριό του το απέρριψε χωρίς προϋποθέσεις».

Η Ιερά Σύνοδος καλεί την κυβέρνηση να μεριμνήσει για την ακύρωση της επιλογής του συγκεκριμένου τραγουδιού και την αντικατάστασή του με άλλο «το οποίο να εκφράζει την Ιστορία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και διεκδικήσεις μας».

To τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην φετινή Eurovision:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS