Eurovision 2021: Σκληρή μάχη για τη νίκη δείχνουν τα στοιχήματα - Στην πρώτη δεκάδα Κύπρος και Ελλάδα

Eurovision 2021: Σκληρή μάχη για τη νίκη δείχνουν τα στοιχήματα - Στην πρώτη δεκάδα Κύπρος και Ελλάδα

Οι προβλέψεις και τα στοιχήματα για τον νικητή της Eurovision 2021 έχουν πάρει φωτιά, με τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Μάλτα να αποτελούν -με αυτή τη σειρά- την τριάδα των φαβορί, σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις των στοιχηματικών εταιρειών. Την ίδια στιγμή, Κύπρος και Ελλάδα εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στην πρώτη δεκάδα.

Η χθεσινή ημέρα άλλαξε πολλά, καθώς η Γαλλία και η Ιταλία -που έχουν περάσει απευθείας στον τελικό, μαζί με τις άλλες τρεις των «Big-5» (Γερμανία, Μ. Βρετανία, Ισπανία) και φυσικά τη διοργανώτρια Ολλανδία- έκαναν τις πρώτες πρόβες για τα τραγούδια τους και εντυπωσίασαν. Και εκεί που η Μάλτα με τη 18χρονη Ντέστινι εθεωρείτο το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, πλέον έχει πέσει στην τρίτη θέση των προβλέψεων.

Ωστόσο, η μάχη αναμένεται σκληρή, καθώς καμία από τις τρεις χώρες δεν έχει μεγάλο προβάδισμα. Ενδεικτικά, αυτή τη στιγμή η νίκη της Γαλλίας, σύμφωνα με τις μεγαλύτερες στοιχηματικές εταιρείες, «πληρώνει» 3,50, της Ιταλίας 4,50 και της Μάλτας 5,50.

Και οι τρεις χώρες, δηλαδή, έχουν σοβαρές πιθανότητες νίκης, και αν τις «μεταφράσουμε» σε ποσοστά έχουν ως εξής: Γαλλία 21%, Ιταλία 17%, Μάλτα 14%. To αν θα παίξει ρόλο η γλώσσα μένει να φανεί, καθώς μόνο το μαλτέζικο τραγούδι έχει αγγλικό στίχο (αν και... γαλλικό τίτλο: «Je Me Casse»).

Το γαλλικό «Voila» χτυπάει την πρωτιά, 44 χρόνια μετά
Τελευταία φορά που η Γαλλία νίκησε τον διαγωνισμό της Eurovision ήταν το μακρινό 1977, με το «L’oiseau et l’enfant» της Marie Myriam.

Φέτος, είναι από τις λίγες φορές που η Γαλλία ξεκινά ως ένα από τα φαβορί για τη νίκη στη Eurovision. Το «Voila» της Μπαρμπαρά Πραβί είναι ένα νοσταλγικό τραγούδι και σε πολλούς θυμίζει παριζιάνικο βαλς. Μερικοί, δε, συγκρίνουν τη Γαλλίδα τραγουδίστρια με την αξεπέραστη Εντίθ Πιαφ, ενώ σε άλλους φέρνει στη μνήμη το πορτογαλικό «Amar Pelos Dois»που κέρδισε με άνεση τη Eurovision του 2017.

Αν, τελικά, τα στοιχήματα επιβεβαιωθούν, θα είναι η πρώτη νίκη για μία από τις λεγόμενες «Big-5» του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision (Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία) από το 2009, όταν η Lena με το «Satellite» είχαν δώσει την πρωτιά στη Γερμανία.

Δεύτερο φαβορί η Ιταλία με... ροκιά
Φυσικά, νίκη των «Big-5» μπορεί να έχουμε και αν επικρατήσει η Ιταλία, κάτι που είναι επίσης πιθανό, σύμφωνα με τις προβλέψεις. Το συγκρότημα Måneskin και το τραγούδι «Zitti e buoni», σε ροκ/μέταλ ήχους, κέρδισαν τις εντυπώσεις στη χθεσινή πρόβα και από εκεί που ήταν στην 6η θέση των στοιχημάτων για τη Eurovision 2021, πλέον είναι στη 2η, με πολλές πιθανότητες νίκης.

Το 2019 (πέρυσι ακυρώθηκε ο διαγωνισμός) η Ιταλία είχε φτάσει κοντά στη νίκη, αλλά τελικά το «Soldi» με τραγουδιστή τον Mahmood βρέθηκε στη δεύτερη θέση, πίσω από την ολλανδική συμμετοχή (εξ ου και φέτος ο διαγωνισμός διεξάγεται στο Ρότερνταμ).

Τελευταία φορά που η Ιταλία νίκησε τον διαγωνισμό της Eurovision ήταν το 1990, με το «Insieme: 1992» του Toto Cutugno.

Ψηλά Ελλάδα και Κύπρος
Όσο για την ελληνική συμμετοχή με τη Στεφανία και το «Last Dance», πλέον βρίσκεται στη 10η θέση των στοιχημάτων για νίκη στη Eurovision 2021, «πληρώνοντας» 39,00 κατά μέσο όρο. Η άνοδος (κάποια στιγμή ήταν στη 14η θέση και ακόμα πιο κάτω) της χώρας μας οφείλεται κατά ένα -μεγάλο- μέρος στην εξαιρετική σκηνική παρουσία που είδαμε στη δεύτερη πρόβα, με τους χορευτές να... εξαφανίζονται από το πλευρό της Στεφανίας.

Τρεις θέσεις πιο ψηλά από την Ελλάδα βρίσκεται η Κύπρος, που συμμετέχει στον διαγωνισμό με το «El Diablo» και την Έλενα Τσαγκρινού. Η νίκη της Μεγαλονήσου έχει απόδοση 19,00 κατά μέσο όρο και οι πιθανότητές της ανέβηκαν μετά την πρόβα.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι μετά τα τρία φαβορί Γαλλία, Ιταλία και Μάλτα, οι επόμενες χώρες σε αποδόσεις είναι οι εξής: Ελβετία 9,00, Ισλανδία 10,00, Βουλγαρία 12,00.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision 2021 (με συμμετοχή της Κύπρου) διεξάγεται την ερχόμενη Τρίτη 18 Μαΐου (22:00). O δεύτερος ημιτελικός (στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα) θα γίνει την Πέμπτη 20 Μαΐου, την ίδια ώρα, ενώ ο μεγάλος τελικός της Eurovision είναι το επόμενο Σάββατο 22 Μαΐου, με ώρα έναρξης 22:00.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ