«Λένε ψέματα, ορίστε τι συνέβη»: Στην αντεπίθεση οι Βρετανοί που έφυγαν χωρίς να πληρώσουν από ταβέρνα στην Κρήτη

«Λένε ψέματα, ορίστε τι συνέβη»: Στην αντεπίθεση οι Βρετανοί που έφυγαν χωρίς να πληρώσουν από ταβέρνα στην Κρήτη

Τη δική τους εκδοχή για τις κατηγορίες πως έφυγαν από τουλάχιστον τρία εστιατόρια της Κρήτης χωρίς να πληρώσουν δίνει το ζευγάρι των Βρετανών τουριστών.

Η Άντζελα και ο Ίαν Μακ Κι, οι οποίοι κατάγονται από το Λίβερπουλ, είχαν επισκεφθεί την Κρήτη για τις διακοπές τους και βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής, όταν η Daily Mail δημοσίευσε ένα άρθρο με κατηγορίες πως έκαναν φασαρίες για την ποιότητα του φαγητού που τους σέρβιραν, φεύγοντας από τουλάχιστον τρία εστιατόρια γύρω από το χωριό Κουτουλουφάρι στη Βόρεια Κρήτη, χωρίς να πληρώσουν τον λογαριασμό τους.

Στην αντεπίθεση ο Βρετανός τουρίστας: «Μας απείλησε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας όταν διαμαρτυρηθήκαμε για το φαγητό»
Το ζευγάρι μίλησε στην Daily Mail, με τον Βρετανό τουρίστα να αντεπιτίθεται και να λέει ότι υπήρξε μόνο ένα περιστατικό, όπου τσακώθηκαν για κάποιο «κακομαγειρεμένο» κοτόπουλο με πατάτες τηγανητές.

Όπως είπε, διαμαρτυρήθηκαν για το γεύμα και δέχθηκαν απειλές για φυλάκιση από τον υπεύθυνο του εστιατορίου, οπότε πλήρωσαν με μετρητά και έφυγαν.

Το ζευγάρι των Βρετανών τουριστών

Ο Ίαν Μακ Κι δήλωσε: «Αυτό για το οποίο μας κατηγορούν είναι απλώς αναληθές. Είναι ένα μικρό χωριό με έναν δρόμο με καταστήματα, μπαρ και ταβέρνες. Θα ήταν αδύνατο να φύγει κανείς από ένα εστιατόριο χωρίς να πληρώσει, πόσο μάλλον από τρία, επειδή όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους».
Και πρόσθεσε: «Πετούσαμε την επόμενη μέρα για την πατρίδα μας και δεν θα μας άφηναν να επιβιβαστούμε στην πτήση. Δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας σε αυτά που ισχυρίζονται». Ο Μακ Κι, ο οποίος εργάζεται ως ηλεκτρολόγος, παραδέχτηκε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του αρνήθηκαν να πληρώσουν για μέρος του τελευταίου γεύματος των διακοπών τους στις 30 Αυγούστου στην ταβέρνα «Πιθάρι» στο χωριό Κουτουλουφάρι, αφού παραπονέθηκαν πως το πιάτο τους με κοτόπουλο και πατάτες ήταν μισοψημένο.

Είπε συγκεκριμένα: «Η σερβιτόρα ρώτησε αν όλα ήταν εντάξει με το γεύμα και είπαμε ότι το κοτόπουλο και οι πατάτες ήταν μισοψημένα. Στη συνέχεια μιλήσαμε με τον διευθυντή και του είπα ότι δεν θα πληρώναμε για το γεύμα αυτό. Τότε μου είπε ότι αν δεν μιλούσα καλά ελληνικά, θα περνούσα τη νύχτα σε κελί φυλακής».

«Μόλις ανέφερε την αστυνομία, άρχισα να πανικοβάλλομαι. Δεν θέλαμε να μπλέξουμε με την αστυνομία, και έτσι πληρώσαμε τον λογαριασμό μας στο ακέραιο. Δεν αρνηθήκαμε να πληρώσουμε ολόκληρο τον λογαριασμό. Ήταν μόνο για τα 12 ευρώ για το κοτόπουλο με τις πατάτες».

«Είμαστε τίμιοι άνθρωποι και μας αποκάλεσαν κλέφτες. Ποτέ δεν έχουμε φύγει από οπουδήποτε χωρίς να πληρώσουμε τον λογαριασμό».

«Αν είχαμε φύγει χωρίς να πληρώσουμε, γιατί δεν κάλεσαν την αστυνομία;»
Το ζευγάρι επέμεινε ότι τελικά πλήρωσαν όλο το ποσό, το οποίο ήταν 12 ευρώ. Ο Μακ Κι πρόσθεσε: «Καθώς βγαίναμε από το εστιατόριο, ο διευθυντής με άρπαξε από το χέρι απαιτώντας να πληρώσω. Του είπα ότι τα μετρητά ήταν στο τραπέζι. Όσο για τα άλλα εστιατόρια, δεν έχω ιδέα γι’ αυτά. Δεν έχουμε πάει σε αυτά. Αν είχαμε φύγει χωρίς να πληρώσουμε, γιατί δεν κάλεσαν την αστυνομία;».

«Επισκεπτόμαστε την Κρήτη 35 χρόνια τώρα»

Η σύζυγός του είναι πρώην διευθύντρια παιδικού σταθμού στο Λίβερπουλ και το ζευγάρι έχει δύο παιδιά: μια κόρη ηλικίας 27 ετών και έναν γιο 23 ετών.

Όπως δήλωσε η ίδια στην Daily Mail: «Αγαπάμε την Κρήτη και πηγαίνουμε εκεί εδώ και 35 χρόνια. Οι άνθρωποι είναι υπέροχοι. Αλλά από τότε που επιστρέψαμε στην πατρίδα, έχω λάβει μηνύματα που λένε να μην ξαναγυρίσουμε και πως δεν είμαστε ευπρόσδεκτοι. Είναι τόσο άδικο. Δεν έχουμε κάνει τίποτα κακό».

Η καταγγελία σε σελίδα στο Facebook

Η θύελλα γύρω από τα υποτιθέμενα καμώματα του ζευγαριού ξέσπασε όταν ένα εξοργισμένο μέλος του προσωπικού του εστιατορίου Ariadni Apartments δημοσίευσε τη φωτογραφία τους σε μια σελίδα στο Facebook, μαζί με το εξής μήνυμα: «Προσέξτε αυτό το ζευγάρι. Αφού τελείωσαν το γεύμα τους, αρνήθηκαν να πληρώσουν τον λογαριασμό. Είμαστε το τρίτο εστιατόριο μέχρι στιγμής όπου έχουν δοκιμάσει αυτή την τακτική. Είναι καλό οι ιδιοκτήτες εστιατορίων στο χωριό να επικοινωνούν μεταξύ τους ώστε να ξέρουμε τι να περιμένουμε».

Η ανάρτηση στην ομάδα Koutouloufari For Ever στο Facebook προσείλκυσε περισσότερα από 200 σχόλια, μεταξύ των οποίων πολλά από εξοργισμένους Βρετανούς παραθεριστές και ομογενείς που κατηγορούν το ζευγάρι ότι ντροπιάζει τους Βρετανούς.

Εξοργισμένοι οι Βρετανοί με τους συμπατριώτες τους

Μια γυναίκα έσπευσε να υπερασπιστεί το εστιατόριο, γράφοντας «Τόσο όμορφοι άνθρωποι και τόπος!!! Ντροπή σας», με μια άλλη Βρετανίδα να προσθέτει: «Πόσο αηδιαστικό. Πώς μπορεί κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο στους υπέροχους ανθρώπους της περιοχής. Τέτοιοι άνθρωποι είναι αυτοί που μας δίνουν κακό όνομα εμάς τους Άγγλους. Βλέπω ότι έχει κοινοποιηθεί στις αναρτήσεις στις οποίες είμαι μέλος. Ελπίζω να σαπίσουν στην Κόλαση για αυτό που έκαναν».

Ο πρώην εργαζόμενος στο υπουργείο Άμυνας Μαρκ Φλιν, ο οποίος ζει στην Κρήτη εδώ και 16 χρόνια, κατηγόρησε το ζευγάρι ότι «εκμεταλλεύεται την καλοσύνη των Ελλήνων».

Όπως έγραψε, «φαίνεται ότι πήγαιναν σε εστιατόρια για να φάνε. Είναι έθιμο εδώ, μετά το γεύμα να προσφέρουν δωρεάν γλυκό και ένα ποτήρι ρακή. Στη συνέχεια, προφανώς άρχισαν να διαμαρτύρονται σε κάθε μέρος για την εξυπηρέτηση και το γεύμα που τους δόθηκε, παρόλο που είχαν φάει και πιει τα πάντα. Όσον αφορά τα εστιατόρια, είναι συχνά πιο εύκολο γι' αυτά να αφήσουν ανθρώπους σαν κι αυτούς να φύγουν και να το ξεχάσουν, επειδή οι περισσότεροι πελάτες είναι πολύ ειλικρινείς. Αλλά σε αυτή την περίπτωση φαίνεται ότι αυτό το ζευγάρι το παράκανε και προσπάθησε το ίδιο κόλπο επανειλημμένως σε τουλάχιστον τρία μέρη. Είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο για τα τοπικά εστιατόρια να δημοσιεύουν κάτι τέτοιο, επειδή δεν τους αρέσει να προκαλούν σκηνές, και είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να έχουν αναστατωθεί πολύ».

Ο κ. Φλιν, ο οποίος κατάγεται από το Πλίμουθ του Ντέβον, πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη φορά που ακούω Βρετανούς να κάνουν κάτι τέτοιο σε όλο το διάστημα που βρίσκομαι εδώ. Όταν συνέβαινε στο παρελθόν, ήταν Ρώσοι ή Ισραηλινοί. Όλοι είναι πραγματικά θυμωμένοι γι' αυτό, επειδή η συμπεριφορά ενός ζευγαριού δίνει κακό όνομα σε όλους τους Βρετανούς. Δεν είναι καθόλου ευγενικό αυτό που κάνετε. Οι Έλληνες είναι υπέροχοι άνθρωποι και δεν τους αξίζει να τους κακομεταχειρίζονται έτσι».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ