Αυτό είναι το ακριβότερο χάμπουργκερ στον κόσμο -Καλυμμένο με χρυσό και χαβιάρι
Φωτογραφία: guinnessworldrecords

Αυτό είναι το ακριβότερο χάμπουργκερ στον κόσμο -Καλυμμένο με χρυσό και χαβιάρι

Τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες μόλις αποκάλυψαν το πιο ακριβό χάμπουργκερ του πλανήτη.

Με την ονομασία «The Golden Boy» («Το Χρυσό Αγόρι»), αυτό το μπέργκερ δεν είναι ένας τυπικός συνδυασμός κρέατος, τυριού και αγγουριού τουρσί.

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, στην πραγματικότητα είναι γεμάτο φύλλα χρυσού, ενώ το ίδιο το μπιφτέκι είναι φτιαγμένο από κορυφαίο ζουμερό μοσχάρι wagyu, πασπαλισμένο με χαβιάρι και βασιλικό καβούρι. Ακόμα και το ψωμάκι και τα κρεμμυδάκια του σχηματίζονται από Dom Pérignon - μια vintage σαμπάνια που κυκλοφορεί μόνο στην πιο εξαιρετική ποιότητα.

Το κόστος του είναι εντυπωσιακό, καθώς μια μόνο μερίδα πωλείται για 5.000 ευρώ. «Η γεύση του περιγράφεται ως γλυκιά, ξινή, αλμυρή, πικρή και umami, που σημαίνει ότι έχει μια ευχάριστη αλμυρή γεύση», εξήγησαν τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες μόλις την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα, όπως σημειώνεται «...Η βαριά τιμή του οφείλεται στην κορυφαία ποιότητα των συστατικών του».

Όπως είναι αναμενόμενο, το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη διαμάχη στο διαδίκτυο, με διάφορους ανθρώπους να ισχυρίζονται ότι δεν θα μπορούσαν ποτέ να ξοδέψουν τόσα χρήματα για ένα μόνο γεύμα.

Κάποιοι είπαν είπαν ότι το έκανε αυτό μόνο για τα χρήματα. Κάποιος σχολίασε πως «Μπορώ επίσης να φτιάξω μπιφτέκι και να το πουλήσω στα 6 χιλ. δολάρια», ενώ κάποιος άλλος χαρακτήρισε το μπέργκερ και την τιμή του «Μια προσβολή για την παγκόσμια πείνα».

Πώς ήρθε η ιδέα στον σεφ

Ωστόσο, ο Robbert Jan De Veen - ο εγκέφαλος πίσω από αυτή τη δημιουργία - επιμένει ότι το έκανε για καλό σκοπό. Ο Ολλανδός σεφ, ο οποίος εργάζεται στο εστιατόριο The Daltons στο Gelderland, σκέφτηκε αρχικά αυτή την ιδέα κατά τη διάρκεια του lockdown εξαιτίας του Covid-19.

Όπως λέει, το έκανε για τον εαυτό του, αλλά και για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με τη φτώχεια στις Κάτω Χώρες και για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα εβδομαδιαία τους ψώνια και πρέπει να χρησιμοποιούν τράπεζες τροφίμων. Ο ίδιος δώρισε το σύνολο των 5.000 ευρώ από την πρώτη παραγγελία του «Golden Boy» σε μια τοπική τράπεζα τροφίμων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή 1.000 πακέτων τροφίμων για τις οικογένειες που χρειάζονταν βοήθεια.

Ο Robbert είναι πολύ σίγουρος για τις μαγειρικές του ικανότητες, καθώς φτιάχνει εκατοντάδες μπιφτέκια κάθε εβδομάδα. Το μόνο πράγμα για το οποίο ήταν αγχωμένος την ημέρα της παρουσίασης του μπέργκερ, ήταν το ενδεχόμενο να του πέσει μπροστά στο πλήθος των ανθρώπων (με πολλές κάμερες) που ήρθαν να δουν την προσπάθειά του. Λέει ότι παραλίγο να σκοντάψει εκείνη την ημέρα, αλλά ευτυχώς το πιάτο έμεινε στο χέρι του!

Ποιες ήταν οι προκλήσεις

Όταν ρωτήθηκε για τυχόν προκλήσεις στην επίτευξη του ρεκόρ, ο Robbert δηλώνει: «Υπήρχαν μερικές προκλήσεις, δεν πρόκειται να πω ψέματα γι' αυτό. Αλλά η πρώτη μεγάλη ήταν: πώς θα βεβαιωθούμε ότι αυτό το μπέργκερ θα έχει φοβερή γεύση; Θέλω να πω, είναι εύκολο να πάρεις μερικά πολύ ακριβά υλικά και να τα βάλεις σε ένα μπιφτέκι. Αλλά για μένα, ήταν πολύ σημαντικό το μπέργκερ να έχει και φοβερή γεύση. Ήθελα να δω πόσο μακριά μπορούμε να το πάμε, πόσα μπορούμε να βάλουμε σε αυτό - και να βεβαιωθώ ότι οι 5 γεύσεις είναι σε τέλεια αρμονία. Η δεύτερη μεγάλη πρόκληση ήταν η προμήθεια των συστατικών. Για παράδειγμα, μερικά συστατικά που περιέχονται στο μπιφτέκι δεν είναι συνήθως διαθέσιμα στις Κάτω Χώρες, αλλά είχα μεγάλη βοήθεια από τους προμηθευτές μου».

Ενώ πάντα ονειρευόταν να κρατήσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ, ήθελε να επιστήσει την προσοχή στη φτώχεια στις Κάτω Χώρες. Έτσι, τα έσοδα από το πρώτο του Golden Boy χρησιμοποιήθηκαν για να φτιάξει 1.000 πακέτα τροφίμων για οικογένειες που τα είχαν ανάγκη.

Το παιδικό όνειρο του Robbert ήταν να γίνει κάτοχος του τίτλου Guinness World Records. Αναπολεί τις μέρες που ήταν παιδί όταν επισκεπτόταν τους παππούδες του. Είχαν ένα υπέροχο σπίτι και στο μπροστινό τους δωμάτιο είχαν μια συλλογή από βιβλία GWR που απλά καθόταν και ξεφύλλιζε. Εκφράζει ότι αυτός είναι ο δικός του τρόπος να τους τιμήσει.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ