Το νέο φάρμακο που νικάει τη νόσο Αλτσχάιμερ - Επιβραδύνει τα εκφυλιστικά συμπτώματα

Το νέο φάρμακο που νικάει τη νόσο Αλτσχάιμερ - Επιβραδύνει τα εκφυλιστικά συμπτώματα

Αισιοδοξία ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας εποχής για τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ εκφράζει το Βρετανικό Ινστιτούτο Έρευνας για την Άνοια, μετά τις κλινικές δοκιμές που έγιναν με το νέο φάρμακο Donanemab.

Το σκεύασμα, το οποίο δημιουργήθηκε από τα εργαστήρια του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Eli Lilly, βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο, ωστόσο τα πρώτα πορίσματα δείχνουν ότι θα αποτελέσει σημαντική εξέλιξη στην καταπολέμηση της νόσου.

Η «σπουδαία», όπως τη χαρακτήρισαν, ανακάλυψη των ειδικών έγκειται στο γεγονός ότι η χορήγηση του συγκεκριμένου σκευάσματος μειώνει δραστικά τη γνωστική και λειτουργική έκπτωση που προκαλεί η νόσος - και μάλιστα σε ποσοστό 35%.

Η δοκιμή, που έγινε σε 1.182 άτομα, τα οποία είχαν διαγνωστεί με τη νόσο σε πρώιμο στάδιο, κατέληξε σε τόσο θετικά αποτελέσματα που η φαρμακοβιομηχανία προτίθεται να υποβάλει το συντομότερο τα πορίσματά της στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και σε άλλες ρυθμιστικές Αρχές.

Η επιβράδυνση της νόσου, που παρατηρήθηκε στη συγκεκριμένη κλινική δοκιμή, είναι σημαντικότερη και από εκείνη της δραστικής ουσίας λεκανεμπάμπη των Biogen και Eisai, η οποία χαρακτηρίστηκε «blockbuster» όταν εγκρίθηκε από τις ΗΠΑ τον Ιανουάριο. Το συγκεκριμένο σκεύασμα επιβραδύνει τα εκφυλιστικά συμπτώματα της νόσου Αλτσχάιμερ κατά 27%.

Οι παρενέργειες που παρατηρήθηκαν κατά τη δοκιμή περιλαμβάνουν προσωρινό πρήξιμο σε άλλα σημεία του εγκεφάλου, το οποίο εμφανίστηκε σχεδόν στο ένα τέταρτο των ασθενών που έλαβαν θεραπεία, καθώς και μικροαιμορραγίες που αφορούσαν το 31% των ασθενών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS