Ιώσεις: Εκρηκτικό «κοκτέιλ» από γρίπη, κοροναϊό και RSV - Έλλειψη σε φάρμακα

Ιώσεις: Εκρηκτικό «κοκτέιλ» από γρίπη, κοροναϊό και RSV - Έλλειψη σε φάρμακα

Εκρηκτικό «κοκτέιλ» στη χώρα δημιουργούν οι ιώσεις μέσα στις γιορτές.

Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα, 16.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν κάποιο ιατρείο, έχοντας γρίπη, κοροναϊό ή RSV.

Όπως φαίνεται στη νέα έκθεση του ΕΟΔΥ, μόνο την τελευταία εβδομάδα 16.234 πολίτες επισκέφθηκαν κάποιο ιατρείο με συμπτώματα ιώσεων. Τις περισσότερες επισκέψεις δέχθηκαν οι παιδίατροι.

«Έχουμε γρίπη. Πολλά παιδιά με υψηλό πυρετό που φτάνει το 40 για πολλές μέρες, βήχα που διαρκεί έως και τρεις εβδομάδες», λέει ο πρόεδρος της παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.

«Δυστυχώς βλέπουμε και πολλά βρέφη κάτω του ενός μηνός κυρίως με RSV. Τα μωράκια τα χτυπάει κυρίως αυτός ο ιός», αναφέρει η Ευφροσύνη Τσεκούρα, διευθύντρια Παιδιατρικής στο Ασκληπιείο Βούλας.

Στο «κόκκινο» τα παιδιατρικά νοσοκομεία

Στις παιδιατρικές κλινικές, πλέον δεν υπάρχει κρεβάτι, καθώς γρίπη, RSV, κοροναϊός, πνευμονιόκοκκος και στρεπτόκοκκος κυριαρχούν.

«Πραγματικά στα νοσοκομεία όλες οι κλινικές είναι γεμάτες. Δεχόμαστε περιστατικά και από την περιφέρεια. Είναι πάρα πολλά τα περιστατικά», προσθέτει η κ. Τσεκούρα.

Η πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας από την επίθεση των τριών ιών συζητήθηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ράντζα έχουν εμφανιστεί σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία.

«Σαφάρι» για τα φάρμακα

Την ίδια στιγμή, οι γονείς επιδίδονται σε σαφάρι αναζήτησης βασικών φαρμάκων, τα οποία εξαιτίας της έξαρσης των ιώσεων εμφανίζουν έλλειψη.

Το υπουργείο Υγείας, μετά από έλεγχο που διέταξε για τις ελλείψεις, έχει βάλει στο στόχαστρο δύο φαρμακαποθήκες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία για τα αποθέματά τους και πλέον απειλούνται με λουκέτο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ