Σε δημοπρασία βγαίνει ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής [βίντεο]

Σε δημοπρασία βγαίνει ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής [βίντεο]

Αν ακούγατε ότι ένας υπολογιστής πωλήθηκε σε μια τιμή 500 χιλιάδων δολαρίων σίγουρα θα σκεφτόσασταν ότι πρόκειται για έναν προηγμένο υπερ-υπολογιστή. Όμως την τιμή αυτή αναμένεται να πιάσει η δημοπρασία του πρώτου προσωπικού υπολογιστή στον κόσμο, του θρυλικού Apple-1.

O Apple-1 κατασκευάστηκε το 1976 στο γκαράζ του πατρικού σπιτιού του Στηβ Τζομπς από τον Στήβεν Βόζνιακ το δίδυμο που ίδρυσε την Apple η οποία έφερε στα σπίτια μας τον κόσμο των υπολογιστών φέρνοντας επανάσταση σε αυτή την βιομηχανία που μέχρι τότε ασχολούνταν μόνο με μεγάλα υπολογιστικά συστήματα που χρησιμοποιούσαν μεγάλες εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες.

Κατασκευάστηκαν μόλις 200 Apple-1 υπολογιστές οι οποίοι είχαν τιμή πώλησης τότε 666,66 δολάρια όχι για λόγους «σατανικού» μάρκετιγκ από πλευράς του ιδιοφυούς σε αυτόν τομέα Στηβ Τζομπς αλλά όπως λέει τουλάχιστον η… επίσημη εκδοχή αυτής της ιστορίας επειδή στον Βόζνιακ άρεσαν οι επαναλαμβανόμενοι ίδιοι αριθμοί με δεκαδικά ψηφία. Ένας από αυτούς τους 200 Apple-1 που ονομάζεται «Schlumberger 2» επειδή πωλήθηκε τότε από τους δύο ιδρυτές της Apple στην πετρελαϊκή εταιρεία Schlumberger Overseas βγαίνει σε δημπρασία.

Ο υπολογιστής που ανήκει στην μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή αντικείμενων της Apple στον κόσμο, τη συλλογή AAPL , διαθέτει όλα τα αρχικά του εξαρτήματα και λειτουργεί κανονικά αφού έχει υποστεί τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης τυχόν βλαβών των συστημάτων του. Θα πωληθεί με όλα τα… αξεσουάρ του δηλαδή το αρχικό μόνιτορ και το κασετόφωνο που έμπαιναν οι κασέτες με τα προγράμματα και τα παιχνίδια.

Οι εκτιμητές τέτοιων αντικειμένων πιστεύουν ότι ο υπολογιστής αυτής θα πωληθεί σε μια τιμή πέριξ των 500 χιλιάδων δολαρίων και ο αγοραστής θα λάβει επιπλέον το αρχικό βιβλίο οδηγιών του μηχανήματος καθώς και περιοδικά εκείνης της εποχής με αρθρογραφία που υπέγραφε ο Στηβ Τζομπς σχετικά με τους υπολογιστές και την Apple.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS