Βαθμολογία UEFA: Μαύρη νύχτα για την Ελλάδα και... αντίο τα όνειρα

Βαθμολογία UEFA: Μαύρη νύχτα για την Ελλάδα και... αντίο τα όνειρα

Καταστροφικό ήταν για το ελληνικό ποδόσφαιρο το βράδυ της Πέμπτης. Θα ευχόμασταν να ήταν μια... κιτρινόμαυρη νύχτα, αλλά ήταν σκέτο... μαύρη! Οι αποκλεισμοί ΑΕΚ και Άρη ουσιαστικά εξαλείφουν τις ελπίδες να διεκδικήσει η Ελλάδα την 15η θέση της κατάταξης της UEFA, που αν ερχόταν θα σήμαινε πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια και δύο ομάδες στα προκριματικά του Champions League από το 2022/23. Αντ' αυτού η Ελλάδα είναι 19η και με 1.850 διαφορά από τη 15η Ελβετία.

Οι νίκες που σημείωσαν ΑΕΚ και Άρης πρόσφεραν μεν στην Ελλάδα από 250 βαθμούς και την ανέβασαν στους 21.200, ωστόσο δεν αρκούσαν για την πρόκριση, κάτι που σημαίνει πως πλέον το βάρος συγκομιδής βαθμών πέφτει αποκλειστικά σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, οι οποίοι όσους βαθμούς κι αν φέρουν θα διαιρούνται δια τέσσερα. Οι Πειραιώτες έχουν μίνιμουμ δέκα ακόμη ευρωπαϊκά ματς (ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στα ματς με τη Λουντογκόρετς στον γ' προκριματικό του Champions League), ενώ οι Θεσσαλονικείς έχουν μπροστά τους αρχικά τα ματς με την Μποέμιανς στον γ' προκριματικό του Conference League.

Θυμίζουμε, κάθε νίκη δίνει 1.000 βαθμούς στη χώρα (οι οποίοι διαιρούνται με τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν) και κάθε ισοπαλία 500 βαθμούς. Δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στις διοργανώσεις ούτε φυσικά διαχωρισμός στις προκριματικές φάσεις (είτε είναι 1ος προκριματικός γύρος, είτε play off). Οπότε κάθε νίκη των ελληνικών ομάδων θα δίνει στη χώρα μας 250 βαθμούς και κάθε ισοπαλία 125 βαθμούς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS