The Night Of The Legend: Η εκδήλωση προς τιμήν του Βασίλη Σπανούλη στο ΣΕΦ

The Night Of The Legend: Η εκδήλωση προς τιμήν του Βασίλη Σπανούλη στο ΣΕΦ

Ένας θρύλος του Ευρωπαϊκού μπάσκετ είδε τη φανέλα του να υψώνεται για πάντα στην οροφή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, όπου έγραψε ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχοντας στην πλάτη το νούμερο 7.

Ο Ολυμπιακός διοργάνωσε το «The Night Of The Legend» προς τιμήν του Βασίλη Σπανούλη, σε μία φοβερή βραδιά γεμάτη αποθέωση και… δάκρυα, στο κατάμεστο ΣΕΦ.

Μπροστά σε πλήθος πρώην συμπαικτών και προπονητών, αλλά και της οικογένειάς του, ο Βασίλης Σπανούλης τιμήθηκε από την ΚΑΕ Ολυμπιακός για τη «μυθική» προσφορά του στην ομάδα. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι βράβευσαν τον νυν προπονητή του Περιστερίου, μέσα σε… παροξυσμό από την κερκίδα, που φώναζε το όνομά του, αλλά και «μέχρι τέλους».

YN 2023 09 18 07.22.23

Στο γήπεδο έδωσαν το παρών μεαξύ άλλων: ο Σάσα Βεζένκοφ, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο Νίκος Ζήσης, ο Αργύρης Καμπούρης, ο Ντούσαν Βούκσεβιτς και άλλες μορφές του Ολυμπιακού. Ακόμη στο ΣΕΦ είναι ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Νικ Καλάθης, ο Τζο Αρλάουκας.

Από την κυβέρνηση στο γήπεδο ήταν ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και η υφυπουργός παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο Βασίλης Σπανούλης μεγαλούργησε στον Ολυμπιακό για 11 χρόνια από το 2010 έως το 2021 και άλλαξε την ιστορία του τμήματος, κατακτώντας το 2012 και το 2013 την Ευρωλίγκα σε Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο.

YN 2023 09 18 07.21.58

Η ομιλία του Βασίλη Σπανούλη

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους από καρδιάς, που είστε δίπλα μου σε ένα τόσο σημαντικό βράδυ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προέδρους για αυτά τα 11 χρόνια. Πιστέψατε στο χαρακτήρα μου και στο ταλέντο μου και μου δώσατε την ευκαιρία να κάνω το όνειρο που είχα από μικρός πραγματικότητα, να ηγηθώ μιας μεγάλης ομάδας.

Οι σχέσεις των ανθρώπων χτίζονται με σεβασμό. Ξέρω ότι δεν ήταν εύκολο να έρθω από τον αιώνιο αντίπαλο στον Ολυμπιακό. Ήταν όνειρό μου να παίξω στον Ολυμπιακό από τότε που ήμουν στο Μαρούσι. Όταν πήρα την απόφαση ήξερα ότι θα πετύχω με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Πρίντεζη, τον Κώστα Παπανικολάου και τα άλλα παιδιά για όλα όσα ζήσαμε.

Ξέρω ότι τους έσπαγα τα νεύρα, ξέρω ότι έβρισκαν δικαιολογία για να φύγουν όταν ήμασταν στα αεροδρόμια ή στα ξενοδοχεία, για να μην μιλήσουμε πάλι για μπάσκετ. Υπήρχαν πολλά βράδια, το ξέρουν οι πρόεδροι, που τους έπαιρνα τηλέφωνο να μιλήσουμε για μπάσκετ. Είμαι πολύ περήφανος που πέτυχα για τον Ολυμπιακό μας.

Ό,τι έκανα τόσα χρόνια, το έκανα για να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για την υπομονή και την επιμονή”

Θέλω να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου που μου χάρισε 6 όμορφα παιδιά. Ήταν αυτή που με περίμενε στο σπίτι και άκουγε τα πάντα. Ήταν μια δυνατή γυναίκα που με στήριζε γιατί ήξερε πόσο πολύ θέλω να πετύχω.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στη μητέρα που με γέννησε. Μαμά σε ευχαριστώ για όλα. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αδερφό μου, που ήταν και αδερφός και πατέρας. Ήταν ο πιο αυστηρός κριτής μου. Όσα χρόνια έπαιζα μπάσκετ δεν άκουσα μια καλή κουβέντα, μόνο όταν σταμάτησα.
Όταν ήμουν 15 έχασα τον πατέρα μου από καρκίνο και είχα υποσχεθεί πως όλη η καριέρα μου θα είναι αφιερωμένη σε αυτόν. Ελπίζω να τον έκανα περήφανο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ