Roland Garros: Μαζί θα κάνουν πρεμιέρα Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

Roland Garros: Μαζί θα κάνουν πρεμιέρα Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

Το μεσημέρι με λίγη ώρα διαφορά θα αρχίσουν την πορεία τους στο φετινό Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη.

Οι δύο Έλληνες τενίστες θα συμμετέχουν για έβδομη φορά στο κυρίως ταμπλό του παρισινού Grand Slam με φιλοδοξία για την υπέρβαση.

Ο Τσιτσιπάς είναι αυτός που, βάσει προγράμματος, θα ξεκινήσει πρώτος την προσπάθειά του, στοχεύοντας να φτάσει ξανά στον τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Αντίπαλός του θα είναι ο Γίρι Βέσελι (Νο452), με τον οποίο συναντιέται για πρώτη φορά στην καριέρα τους.

Το ματς αποτελεί το δεύτερο παιχνίδι που θα γίνει στο κεντρικό κορτ, Φιλίπ Σατριέ, και αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 13:30, μόλις τελειώσει το παιχνίδι της Αρίνα Σαμπαλένκα με την Μάρτα Κόστγιουκ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά στα φετινά Grand Slam, φτάνοντας ως τον τελικό του Australian Open, όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε ένα συναρπαστικό ματς.

Στο Παρίσι κυνηγάει, τουλάχιστον, την επιστροφή σε μια καλή πορεία, καθώς πέρυσι αποκλείστηκε στον τέταρτο γύρο από τον Χόλγκερ Ρούνε. Τα δύο προηγούμενα χρόνια, όμως, είχε εντυπωσιάσει, φτάνοντας ως τα ημιτελικά (2020) και τελικό (2021), με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να τον σταματάει και τις δύο φορές.

Ωστόσο, η διαδρομή του αναμένεται να είναι δύσκολη, αφού αν φτάσει ως τα προημιτελικά πιθανότερος αντίπαλός του είναι ο Κάρλος Αλκαράθ, ενώ στα ημιτελικά εκτός απροόπτου θα βρει μπροστά του για ακόμα μια φορά τον κορυφαίο Νόλε.

Για την υπέρβαση και η Σάκκαρη

Με στόχο να επιστρέψει σε μια καλή πορεία ταξίδεψε στο Παρίσι και η Μαρία Σάκκαρη. Η 27χρονη πρωταθλήτρια είχε φτάσει ως τα ημιτελικά το 2021, όταν τη σταμάτησε η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα και ψάχνει ξανά τον δρόμο για την επιτυχία.

Στη φετινή της πρεμιέρα θα αντιμετωπίσει την Καρολίνα Μούτσοβα (Νο42), στο Σουζάν Λεγκλέν, γύρω στις 14:00, αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης του Κάρεν Κατσάνοφ με τον Κονστάντ Λεστιέν. Η Μούτσοβα έχει το προβάδισμα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με δύο νίκες σε τρία παιχνίδια.

Η πιο πρόσφατη, μάλιστα, ήταν πέρυσι στον δεύτερο γύρο του Roland Garros, όπου η Τσέχα είχε νικήσει με σχετική ευκολία με 7-6 (5), 7-6 (4). Το 2021 η Μούτσοβα είχε επικρατήσει άνετα στους «16» της Μαδρίτης με 6-0, 7-6(9), 5-7, ενώ η μοναδική νίκη της Σάκκαρη ήταν το 2016, με 6-4, 6-1 στην Αίγυπτο.

Πηγή: sportfm

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS