Roland Garros - Γράφει ιστορία ο Τσιτσιπάς: «Μια από τις καλύτερες εμφανίσεις που έχω κάνει στο χώμα του Παρισιού»

Roland Garros - Γράφει ιστορία ο Τσιτσιπάς: «Μια από τις καλύτερες εμφανίσεις που έχω κάνει στο χώμα του Παρισιού»

Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις που έχει κάνει σε χώμα, χαρακτήρισε αυτή κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Ελληνας σούπερ σταρ επικράτησε με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 7-5) του πρώην «κακού του δαίμονα» και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Rolan Garros. Στις πρώτες του δηλώσεις δεν έκρυψε την ικανοποίησή του.

«Έπαιζα απέναντι σε έναν από τους καλύτερους παίκτες και προσπάθησα να παίξω το παιχνίδι μου σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αισθανόμουν ότι έπαιζα καλά. Νομίζω ότι η εμφάνιση ήταν πραγματικά μια από τις καλύτερες που έχω κάνει εδώ στο χώμα του Παρισιού. Πραγματικά μου επανέρχονται οι ωραίες μνήμες που έχω από όσα έχω ζήσει εδώ και προσπαθώ να φτάσω, όσο γίνεται πιο μακριά».

Ερωτηθείς για το στοιχείο που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του, είπε: «Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, δεν υπήρχαν πολλά break, και οι δύο σερβίραμε αρκετά καλά. Η διαφορά ήταν στο τέλος που ήμουν 40-0 κάτω και για μένα ήταν το πιο σημαντικό γκέιμ. Προσπάθησα να μείνω πνευματικά στο παιχνίδι, συγκεντρωμένος και να μην αφήσω ούτε αυτό το γκέιμ. Ήταν δύσκολο αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που το ξεπέρασα».

Τελος για τον ημιτελικό με αντίπαλο τον Σάσα Ζβέρεφ ο Τσιτσιπάς δήλωσε: «Πρέπει να μείνω φρέσκος και ξεκούραστος. Όλη η προσοχή μου και η συγκέντρωσή μου είναι σε αυτό το κομμάτι».

Πώς ο Τσιτσιπάς υπέταξε τον Μεντβέντεφ
Στο πρώτο σετ, ο Μεντβέντεφ δεν... ήξερε από που του έρχονταν όλα αυτά τα εξαιρετικά χτυπήματα και οι άμυνες του 23χρονου αθλητή και ο Τσιτσιπάς με ένα μπρέικ νωρίς έφτασε στο 1-0 πολύ γρήγορα, σε μόλις μισή ώρα αγώνα.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα άλλαξαν. Ο 25χρονος Ρώσος μείωσε τα λάθη του -εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να συνεχίσει να κάνει τόσα πολλά- και πίεση ασφυκτικά τον Τσιτσιπά. Με τα γκέιμ στο 5-4 και το σκορ 40-15 ο Μεντβέντεφ είχε την ευκαιρία να κάνει το 1-1 στα σετ, αλλά ο Ελληνας αθλητής έκανε τρομερό comeback όχι μόνο έσβησε δύο σετ πόιντς, αλλά έφτασε να πάρει και το σετ στο τάι μπρέικ με 7-3.

Σο τρίτο σετ παρά τα mind games που επιχείρησε να κάνει ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο Τσιτσιπάς έμεινε συγκεντρωμένος και διατηρώντας την ψυχραιμία απέναντι στον Ρώσο που αναζητούσε ένα... θαύμα, έφτασε στη νίκη.

Με τη νίκη του ο Τσιτσιπάς πήρε «εκδίκηση» από τον Ρώσο, μετά την ήττα του με 3-0 στους «4» του Australian Open, πριν λίγους μήνες. Με τη νίκη αυτή, επίσης ο Έλληνας πρωταθλητής θα έχει την ευκαιρία από την ερχόμενη εβδομάδα να ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο νο4 της ATP, αρκεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γερμανού στον ημιτελικό της Πέμπτης (10/6).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ