Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε σε ηλικία 39 ετών ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σολ Μπαμπά

Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε σε ηλικία 39 ετών ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σολ Μπαμπά

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 39 ετών άφησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σολ Μπαμπά, σκορπίζοντας θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκική Αδάνασπορ, στην οποία ήταν τεχνικός διευθυντής, ο 39χρονος Ιβοριανός ένιωσε αδιαθεσία πριν τον αγώνα με τη Μανίσασπορ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου κι έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η ανακοίνωση της Αδάνασπορ για τον θάνατο του Σολ Μπαμπά

«Ο τεχνικός μας διευθυντής Σουλεϊμάν Μπαμπά, ο οποίος αρρώστησε πριν από τον αγώνα με τη Manisa Football Club χθες, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Manisa Celal Bayar και δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή εκεί. Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του».

Ξεκίνημα από την Παρί Σεν Ζερμέν -Πλούσια θητεία σε αγγλικές ομάδες

Ο Σουλεϊμάν Μπαμπά ξεκίνησε την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν και στη συνέχεια της καριέρας τους αγωνίστηκες σε αρκετές ομάδες στην Σκωτία (Ντανφέρμλιν, Χιμπέρνιαν) και στην Αγγλία (Λέστερ, Λιντς, Κάρντιφ, Μίντλεσμπρο), ενώ πέρασε από τις Τράμπζοσπορ και Παλέρμο.

Παράλληλα, ήταν διεθνής με την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ ήταν μέλος της τόσο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 όσο και στη διοργάνωση του 2014, όπου και αντιμετώπισε την Εθνική.

Όταν νίκησε τον καρκίνο

Το 2021, όταν κι αγωνιζόταν στην Κάρντιφ, ο Μπαμπά διαγνώστηκε με λέμφωμα Non-Hodgkin, όμως έπειτα από μία σειρά χημειοθεραπειών κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο.

Μάλιστα, έπαιξε ποδόσφαιρο τόσο με την Κάρντιφ όσο και με την Μίντλεσμπρο, όπου κι έκλεισε την καριέρα του.

 

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ