Κλήρωση για τα Ευρωπαϊκα Εισιτήρια : Οι πιθανοί αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Κλήρωση για τα Ευρωπαϊκα Εισιτήρια : Οι πιθανοί αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Μέρα κληρώσεων η σημερινή με τον ΠΑΟΚ να έχει να κάνει με αυτή του Champions League και το μονομάτι των πρωταθλητών. Η UEFA έκανε γνωστό και το υπογκρουπ με τους πιθανούς αντιπάλους κάνοντας ακόμα πιο λίγες τις... επιλογές.

Η κλήρωση για τον δεύτερο προκριματικό του Champions League θα διεξαχθεί το μεσημέρι στα γραφεία της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας. Ο ΠΑΟΚ ξέρει ήδη τους λίγους πιθανούς αντιπάλους και το σημαντικό είναι πως απέφυγε την Γιαγκελόνια που ήταν η θεωρητικά πιο δυνατή ομάδα από αυτές που ίσως να έβρισκε στον δρόμο του ο ΠΑΟΚ.

Γενικά για τους πρωταθλητές Ελλάδας, που είναι στο γκρουπ των ισχυρών, ο δρόμος δεν έχει και πολλά εμπόδια. Κάτι που "κέρδισε" και με τις καλές πορείες που έκανε τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.

Αναλυτικά το υπογκρουπ του ΠΑΟΚ:

Ισχυροί

ΠΑΟΚ

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) - Ντιναμό Μπατούμι (Γεωργία)

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)

Ανίσχυροι

Δε Νιου Σεντς (Ουαλία) - Ντέσιτς (Μαυροβούνιο)

Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) - Πιούνικ (Αρμενια)

Ορνταμπάσι (Καζακστάν) - Πετροκούμπ (Μολδαβία)

Μπάνια Λούκα (Βοσνία) - Εγνατία (Αλβανία)

Η Μπράγκα απειλή για τον Παναθηναϊκό - Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας που του έδωσε και εισιτήριο για το Europa League ξεκινώντας από τον δεύτερο προκριματικό. Μάλιστα το μεσημέρι θα γίνει και η κλήρωση σρτα γραφεία της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας.

Σε αυτό το πλαίσιο η UEFA έκανε γνωστό και το υπογκρουπ που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός μειώνοντας τους πιθανούς του αντιπάλους. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί 25 Ιουλίου και η ρεβάνς την 1η Αυγούστου.

Αναφορικά με την κλήρωση του Europa League, η οποία θα ξεκινήσει στις 14:00, ο Παναθηναϊκός δεν χαμογέλασε αφού στους πιθανούς αντιπάλους είναι η Μπράγκα. Οι άλλες είναι οι Ριέκα από την Κροατία και οι νικητές των ζευγαριών της Σέριφ Τίρασπολ με τη Ζίρα και της Μπότεφ Πλόβντιβ με τη Μάριμπορ.

Αν η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, τότε θα παίξει το πρώτο ματς του 3ου προκριματικού γύρου το διήμερο 8-9 Αυγούστου και το δεύτερο στις 15 του ίδιου μήνα.

Σε ενδεχόμενη πρόκριση του Παναθηναϊκού στα playoffs του Europa League, τότε θα αγωνιστεί στις 22-23 και στις 29-30 Αυγούστου με έπαθλο ένα «εισιτήριο» για τη φάση των ομίλων.

Αναλυτικά το υπογκρούπ του Παναθηναϊκού:

Ισχυροί

Μπράγκα (Πορτογαλία)
Σέριφ Τίρασπολ (Μολδαβία) - Ζίρα (Αζερμπαϊτζάν)
Ριέκα (Κροατία)
Μπότεφ Πλόβντιβ (Βουλγαρία) - Μάριμπορ (Σλοβενία)

Ανίσχυροι

Παναθηναϊκός
Μακάμπι Πετάχ Τίκβα (Ισραήλ)
Έλφσμποργκ (Σουηδία) - Πάφος (Κύπρος)
Πακσί (Ουγγαρία) - Κορβινούλ (Ρουμανία)

Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ και τα ταξίδια στο άγνωστο

Η ΑΕΚ κατέλαβε την 2η θέση στο πρωτάθλημα της Super League κι έτσι πήρε εισιτήριο για το Conference League, το οποίο κατέκτησε ο Ολυμπιακός και θα ξεκινήσει τις προσπάθειες της από τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Η κλήρωση του Conference League θα διεξαχθεί στις 15:00 στα γραφεία της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας. Έγινε γνωστό και το υπογκρουο όπου μεταξύ των υποψήφιων αντιπάλων είναι η γνωστή στην «Ένωση», Βελέζ από τη Βοσνία, την οποία είχε αντιμετωπίσει στα προκριματικά του Conference League το 2021.

Μάλιστα η εμπειρία για την ΑΕΚ ήταν οδυνηρή αφού είχε αποκλειστεί από την Βελέζ Μόσταρ και είχε γίνει μεγάλος ντόρος τότε. Στη ρεβάνς που έγινε στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ νίκησε 1-0 με γκολ του Πέτρου Μάνταλου στο 90'+8. Ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και το ματς πήγε στην παράταση. Δεν άλλαξε κάτι εκεί και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, όπου η Βελέζ επικράτησε 3-2, με τον Αραούχο να χάνει το καθοριστικό πέναλτι της Ένωσης.

Από εκεί και πέρα, ο «Δικέφαλος» θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα αποκλειστεί από το ζευγάρι Μπότεφ Πλόβντιφ (Βουλγαρία)-Μάριμπορ (Σλοβενία), που είναι υποψήφιο και για τον Παναθηναϊκό στην αντίστοιχη κλήρωση για το Europa League.

Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ

Ισχυροί

Τζουγκάρντεν (Σουηδία)
Βιτόρια (Πορτογαλία)
ΑΕΚ (Ελλάδα)
Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα (Ρουμανία)
Ζυρίχη (Ελβετία)

Αδύναμοι

Βελέζ Μόσταρ (Βοσνία)-Ίντερ Κλουμπ ντ' Εσκάλδες (Ανδόρα)
Φλοριάνα (Μάλτα)-Σοτσετά Πολισπορτίβα Τρε Πέννε (Σαν Μαρίνο)
Προγκρές Νίντερκορν (Λουξεμβούργο)
Μπότεφ Πλόβντιφ (Βουλγαρία)-Μάριμπορ (Σλοβενία)
Σέλμπουρν (Ιρλανδία)-Σεντ Τζόζεφς ΦΚ (Γιβραλτάρ)

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ