Χρυσή Μπάλα: Απόψε η απονομή στο Παρίσι - Ο Καρίμ Μπενζεμά το μεγάλο φαβορί

Χρυσή Μπάλα: Απόψε η απονομή στο Παρίσι - Ο Καρίμ Μπενζεμά το μεγάλο φαβορί

Το αποκορύφωμα της φαντασμαγορικής βραδιάς θα γίνει λίγο πριν τις 23:00 ώρα Ελλάδας, όταν θα ανακοινωθεί το ονοματεπώνυμο του παίκτη ο οποίος θα διαδεχθεί τον Λιονέλ Μέσι, επτά φορές κάτοχο του βραβείου.


Σήμερα, 17 Οκτωβρίου 2022, η μνήμη του Καρίμ Μπενζεμά θα μείνει ανεξίτηλη. Απόψε το βράδυ (περίπου στις 21:30 ώρα Ελλάδας), ο Γάλλος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης θα παραλάβει τη «Χρυσή Μπάλα», το κορυφαίο βραβείο σε ατομικό επίπεδο για έναν ποδοσφαιριστή, που απονέμει σε ετήσια βάση το γαλλικό περιοδικό «France Football».

Ο 34χρονος άσος είναι το απόλυτο φαβορί, ενώ, στην κατηγορία των γυναικών, οι βασικές υποψήφιες είναι δύο, και συγκεκριμένα η Ισπανίδα Αλεξία Πουτέγιας και η Αγγλίδα Μπεθ Μιντ.

Η τελετή, θα φιλοξενηθεί στο «Théâtre du Châtelet», στο Παρίσι, ενώ τα υπόλοιπα βραβεία που θα απονεμηθούν, είναι το τρόπαιο Kopa για τον καλύτερο νεαρό παίκτη), το νέο «βραβείο Socrates», που αφορά άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι συμμετέχουν σε κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις, το «τρόπαιο Μίλερ» για τον καλύτερο σκόρερ και το «τρόπαιο Γιασίν», για τον κορυφαίο τερματοφύλακα.

Το αποκορύφωμα της φαντασμαγορικής βραδιάς θα γίνει λίγο πριν τις 23:00 ώρα Ελλάδας, όταν θα ανακοινωθεί το ονοματεπώνυμο του παίκτη ο οποίος θα διαδεχθεί τον Λιονέλ Μέσι, επτά φορές κάτοχο του βραβείου.

H ατάκα του Λεβαντόφσκι

«Εάν δεν το... ακυρώσουν, πιθανότατα θα κερδίσει αυτήν τη Χρυσή Μπάλα», είπε χαμογελώντας ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ισπανικό κανάλι «Movistar +».

Ο Πολωνός επιθετικός, δεύτερος στη βράβευση του 2021, προφανώς δεν έχει... χωνέψει την ακύρωση της τελετής το 2020, λόγω της πανδημίας Covid-19, όταν ήταν κατά γενική ομολογία ο επικρατέστερος για το τρόπαιο.

Ο Μπενζεμά εμφανίζεται ως ο Νο 1 υποψήφιος, αφού κατέκτησε το Champions League, το ισπανικό πρωτάθλημα και το Nations League, σημειώνοντας 50 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Αυτό που άλλαξε είναι τα στατιστικά στοιχεία, αλλά το παιχνίδι μου είναι το ίδιο από τότε που ήμουν παιδί», επεσήμανε ο Γάλλος άσος, λίγο πριν από την απονομή.

Τα νέα κριτήρια για τη Χρυσή Μπάλα

Τα διαφοροποιημένα κριτήρια, που ισχύουν από φέτος για τη «Χρυσή Μπάλα», αφορούν στην «ατομική απόδοση» και στον «αποφασιστικό και εντυπωσιακό χαρακτήρα» των υποψηφίων, που περιορίζει τις πιθανότητες να αναδειχθεί ο νικητής από το σύνολο της καριέρας του ή τον αντίκτυπο που διαθέτει.

Ο Μπενζεμά έχει ήδη κατακτήσει το τρόπαιο της UEFA για τον καλύτερο παίκτη, αυτό το καλοκαίρι. Πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο (20 Νοεμβρίου - 18 Δεκεμβρίου), η κατάκτηση των πιο διάσημων ατομικών βραβείων, αναμένεται να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση του έμπειρου επιθετικού με τις 97 διεθνείς συμμετοχές, ενόψει και της επιστροφής τους στους «πετεινούς», μετά από πέντε και πλέον, χρόνια απουσίας.

«Μάχη» στις γυναίκες

Παράλληλα, η «Χρυσή Μπάλα» των γυναικών φαίνεται πολύ πιο «ανοικτή» για την τέταρτη φορά που θα απονεμηθεί.. Η 28χρονη κάτοχος του τροπαίου, Αλεξία Πουτέγιας, κατέκτησε σχεδόν απροσδόκητα το τρόπαιο της UEFA για την καλύτερη παίκτρια της χρονιάς στα τέλη Αυγούστου, παρά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη και της «κόστισε» τη συμμετοχή στο Euro.

Από την πλευρά της, η 27χρονη επιθετικός της Αρσεναλ, Μπεθ Μιντ, είναι μία άξια αντίπαλος, καθώς αναδείχθηκε καλύτερη παίκτρια και κορυφαία σκόρερ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που κέρδισε τον Ιούλιο η Εθνική Αγγλίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ