Euro 2024 :Τουρκία «Έλαμψε το φαινόμενο Γκιουλέρ» - Πορτογαλία :Λύτρωση με ανατροπή στις καθυστερήσεις

Euro 2024 :Τουρκία «Έλαμψε το φαινόμενο Γκιουλέρ» - Πορτογαλία :Λύτρωση με ανατροπή στις καθυστερήσεις

Η Τουρκία έφτασε στην πρώτη νίκη της στο Euro 2024, με το 3-1 επί της Γεωργίας, σε ένα εκπληκτικό θρίλερ υπό καταρρακτώδη βροχή στο Ντόρτμουντ, που προσυπέγραψε το κορυφαίο παιχνίδι της διοργάνωσης ως τώρα.

Μόνο στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, η ευκαιρία της Γεωργίας με το σωτήριο κόψιμο του Ακαϊντίν που έφερε το γκολ του Κερέμ σε κενό τέρμα, ήταν η πιο συναρπαστική στιγμή του Euro 2024 έως τώρα.

Βεβαίως, στην αναμέτρηση έκλεψε την παράσταση το φαινόμενο Αρντά Γκιουλέρ, ο 19χρονος της Ρεάλ Μαδρίτης, που ζωγράφισε με το αριστερό του τον αγωνιστικό χώρο του "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ" και έβαλε ένα απίθανο γκολ στο 65', για να βάλει την Τουρκία μπροστά στο σκορ.

Το παιχνίδι φαινόταν ότι είχε να δώσει πράγμα. Η Τουρκία ξεκίνησε απέναντι σε μία αντίπαλο που έπαιξε το πρώτο παιχνίδι της σε Euro και έπρεπε να περάσει ένα διάστημα άγχους. Το εκμεταλλεύτηκε και είχε την πρώτη ευκαιρία, με ένα δοκάρι από σουτ του Αϊχάν στο 10'.

Μόλις ένα λεπτό αργότερα, και παρ' ότι ο Μεκβαμπισβίλι θα ήταν πολύ τυχερός αν σκόραρε, η Γεωργία έδειξε ότι μπορεί να είναι απειλητική.

Όμως, ήταν η Τουρκία που άνοιξε το σκορ, με το απίστευτο βολ πλανέ του Μουλντούρ στο 25'.

Μάλιστα, ελάχιστα αργότερα η μπάλα... χάθηκε, ο Γιλντίζ σκόραρε το δεύτερο, αλλά ήταν μισό παπούτσι μπροστά από τους αμυντικούς της Γεωργίας και ο VAR έδειξε πως ήταν ακάλυπτος.

Η Γεωργία έδειξε ότι δεν θα παρατούσε το ματς. Επανήλθε και ισοφάρισε στο 32', με ωραία προσπάθεια του Κοτσαρασβίλι και πλασέ του Μικαουτάτζε στην κίνηση.

Σχεδόν τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γεωργιανός επιθετικός έφτασε μια ανάσα από το 2-1.

Euro 2024, Τουρκία-Γεωργία: Το άστρο του Γκιουλέρ

Έπειτα ήρθε το γκολ του Αρντά Γκιουλέρ, που έβαλε τους Τούρκους ξανά στη θέση του οδηγού. Το παιχνίδι, βεβαίως, δεν είχε κριθεί.

Στο 70' ο Κοτσορασβίλι, ένας από τους κορυφαίους Γεωργιανούς στο ματς, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 87' η Τουρκία είχε την ευκαιρία να "κλειδώσει" το παιχνίδι με την κεφαλιά του Γιαζίτζι, αλλά απέκρουσε ο Μαμαρντασβίλι.

Έτσι, ήρθε το φινάλε με την εντυπωσιακή φάση που οι Γεωργιανοί βρέθηκαν μια ανάσα από την ισοφάριση. Ο Ακαϊντίν, που έπαιξε στον Παναθηναϊκό το δεύτερο μισό της περασμένης περιόδου, έγινε... εθνικός ήρωας.

Το γκολ του Ακτούρκογλου μπήκε σε κενή εστία.

Πορτογαλία - Τσεχία 2-1: Λύτρωση με ανατροπή στις καθυστερήσεις

Ίδρωσε αλλά τα κατάφερε η Πορτογαλία και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Euro 2024 καθώς επικράτησε με 2-1 της Τσεχίας φτάνοντας στο νικητήριο γκολ με τον Κονσεϊσάο στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Πορτογαλία πήρε εξ αρχής την πρωτοβουλία στο ματς και ήταν αυτή που πάλεψε περισσότερο για το γκολ με τους Τσέχους να έχουν περισσότερο σε αμυντικό ρόλο σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο.

Ο Ρονάλντο πλησιάσει στο γκολ στο 32ο λεπτό όταν πλάσαρε αλλά ο γκολκίπερ της Τσεχίας τον σταμάτησε.

Στο 46’ πάλι ο Ρονάλντο ήταν αυτός που μπήκε στην περιοχή, κοντρόλαρε άψογα, έκανε το σουτ με το αριστερό αλλά ο Στάνεκ μπλόκαρε.

Το ημίχρονο έληξε χωρίς γκολ με την Πορτογαλία να έχει τις προσπάθειες γι’ αυτό απέναντι στην Τσεχία, η οποία δεν είχε καν τελική.

Πορτογαλία και Τσεχία, κράταγαν τα γκολ για το δεύτερο ημίχρονο
Στο 52ο λεπτό ο Μπερνάρντο Σίλβα απείλησε από αριστερά, σούταρε αλλά δεν βρήκε στόχο.

Δέκα λεπτά αργότερα η Τσεχία στην πρώτη τελική της πανηγύρισε το γκολ. Ο Πρόβοντ ήταν αυτός που σούταρε με το δεξί για να δει τη μπάλα αρχικά στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα.

Η αντίδραση της Πορτογαλίας δεν άργησε να έρθει. Στο 69΄ο Μπέντες πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα να φτάνει στον Ρονάλντο και ο Στάνεκ στην προσπάθεια του να διώξει την έστειλε στον Χράνετς ο οποίος με αυτογκόλ ισοφάρισε.

Στο 78’ νεά προσπάθεια του Βιτίνια, ο Στάνεκ έδιωξε πάλι σε κόρνερ.

Στο 88’ σε σέντρα από δεξιά, ο Ρονάλντο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ο Ζότα στην επαναφορά την έστειλε στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς το VAR υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Ρονάλντο.

Η λύτρωση για την Πορτογαλία ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ του Κονσεϊσάο από κοντά.

Η Πορτογαλία πήρε το πολύτιμο τρίποντο και προβάδισμα στη μάχη της πρόκρισης.

 

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ