Αυτές είναι οι 161 Κυκλαδικές αρχαιότητες που περιέρχονται στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Κράτους

Αυτές είναι οι 161 Κυκλαδικές αρχαιότητες που περιέρχονται στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Κράτους

H συμφωνία για την επιστροφή των 161 αρχαιοτήτων του Κυκλαδικού Πολιτισμού στην Ελλάδα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την κοινοβουλευτική επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το σχέδιο νόμου «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης της Αθήνας, του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης και του Ινστιτούτου Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού του Ντελαγουέρ, σχετικά με την επιστροφή στην Ελλάδα ιδιωτικής συλλογής 161 αρχαιοτήτων του Κυκλαδικού Πολιτισμού, ευρισκόμενης στη Νέα Υόρκη και την έκθεση αυτής στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης».

Υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία.

Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25. Επιφύλαξη για την ολομέλεια δήλωσαν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση.

Οι φωτογραφίες με τις 161 Κυκλαδικές αρχαιότητες

Το Υπουργείο Πολιτισμού δίνει σήμερα στη δημοσιότητα τον κατάλογο της συλλογής των 161 αρχαιοτήτων του Κυκλαδικού Πολιτισμού, ιδιοκτησίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, οι οποίες θα εκτεθούν στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, στην αίθουσα 151, η οποία επιτοίχια θα αναφέρει την ιδιοκτησία της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και ότι τα συγκεκριμένα εκθέματα είναι δάνειο προς το Μητροπολιτικό Μουσείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ