Βρούτσης: Δεν θα γίνουν νέες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς

VROYTSIS

Το ποσοστό της ανεργίας θα φθάσει το 15,9% έως το 2018, από 25% το 2014, ενώ δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, σύμφωνα με όσα διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο όπου συνεχίζεται το Άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας. Επιπλέον, ο υπουργός Εργασίας, σχετικά με την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου 3863/2010 από το 2015, τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν «βίαιες προσαρμογές και αναταράξεις στις σχέσεις των συνταξιούχων με το ασφαλιστικό σύστημα», ενώ όσον αφορά στις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ, χαρακτήρισε τις αναπροσαρμογές που έχουν γίνει, αναγκαίες και δίκαιες και πρόσθεσε ότι χάρη σε αυτές οι συντάξεις και τα εφάπαξ διασφαλίστηκαν για τις επόμενες γενιές και τα ταμεία στο εξής δεν πρόκειται να εμφανίσουν ελλείμματα.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση «σαφείς ενδείξεις αποκλιμάκωσης» έχουν σημειωθεί στην ανεργία, ιδιαίτερα κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ποσοστό της ανεργίας θα φθάσει το 15,9% έως το 2018, από 25% το 2014, όπως προβλέπεται από το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015 - 2018.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ