Μητσοτάκης από Θησείο: Κάναμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε - Την Κυριακή 2η τετραετία για τη ΝΔ

Μητσοτάκης από Θησείο: Κάναμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε - Την Κυριακή 2η τετραετία για τη ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία «ολοκληρώνει την προεκλογική περίοδο με μια μεγάλη συγκέντρωση στην οποία ο Πρωθυπουργός περιγράφει την Ελλάδα του 2027

«Συναντιόμαστε και πάλι στο ίδιο μέρος τέσσερα χρόνια από τον θρίαμβο του 2019», είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την έναρξη της ομιλίας του στο κέντρο της Αθήνας, ενώ τόνισε ότι η συγκέντρωση είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη του 2019. «Η αγάπη σας μου δίνει δύναμη», τόνισε.

«Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι αυτό το γαλάζιο ποτάμι είναι πρωτόγνωρη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Θυμάμαι αυτή τη συγκέντρωση πολύ καλά, δεν σας είχα υποσχεθεί θαύματα», είπε προσθέτοντας ότι είχε δεσμευτεί να μειώσει τους φόρους και να ενισχυθούν τα σύνορα του κράτους, τα οποία κατόρθωσε να επιτύχει.

Μητσοτάκης: Σε 100 μέρες θα έρθει η επενδυτική βαθμίδα

«Απελευθερωθήκαμε από την ευρωπαϊκή εποπτεία, αναβαθμιστήκαμε 12 φορές και μέσα στις πρώτες 100 ημέρες κυβέρνησής μας θα έρθει και η επενδυτική βαθμίδα» είπε ακόμη κάνοντας μία εκτενή αναφορά στα όσα πέτυχε η κυβέρνηση τόσο σε εξωτερική πολιτική, όσο και στο Δημόσιο.

YN 2023 05 19 21.17.32

«Ξεκινήσαμε μια σημαντική προσπάθεια πριν τέσσερα χρόνια»

«Ξεκινήσαμε μια σημαντική προσπάθεια πριν τέσσερα χρόνια και με τη βοήθεια του ελληνικού λαού θα τη συνεχίσουμε», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «ξεκινά μια νέα εποχή» και η ΝΔ θα επιτύχει δεύτερη συνεχή εκλογική νίκη.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν μας ενδιαφέρουν οι αντίπαλοι μας, μας ενδιαφέρει μόνο ότι εμείς θα είμαστε οι νικητές».

Κατά τη διάρκεια της κεντρικής του ομιλίας στο Θησείο ο Πρωθυπουργός μίλησε για όσα κατόρθωσε να επιτύχει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την τετραετία 2019-2023. «Μπορούν όλοι να κρίνουν τη συνέπεια ανάμεσα στα λόγια και τα έργα μας. Τίμησα τα πρώτα και έκανα πράξη τα δεύτερα», επισήμανε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «θα ζητώ να ανανεώσουμε τη συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε για πρώτη φορά το 2019».

Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στο μεταναστευτικό ζήτημα, τονίζοντας ότι «ο φράχτης στον Έβρο γίνεται πράξη με τη δική μας κυβέρνηση». «Τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα υπάρχουν όσο και αν κάποιοι έκαναν πως δεν θα έβλεπαν και ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί», είπε ο πρωθυπουργός. Ενώ για το μέτωπο της διπλωματίας σχολίασε την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο και τις στρατηγικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ.

«Σήμερα μπορούμε να λέμε τα είπαμε και τα κάναμε πράξη. Πληρώνουμε 50 λιγότερους φόρους, έχουν αφαιρεθεί βάρη 7 δισ. ευρώ, ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε, έπεσε ο πρώτος συντελεστής, καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης και οι γονείς μεταβιβάζουν δωρεάν την περιουσία τους στα παιδιά τους. Είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη με κοινωνικό αποτύπωμα. Στηρίξαμε την κοινωνία», είπε μιλώντας για την οικονομία και υπογραμμίζοντας ότι δημιουργήθηκαν 300.000 νέες θέσεις εργασίας, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε από τα 650 στα 780 ευρώ και οι συνταξιούχοι είδαν αυξήσεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

«Είμαστε αντιμέτωποι με τους πιο αδίστακτους αντιπάλους που διαφωνούν μεταξύ τους αλλά ποντάρουν στη νάρκη της απλής αναλογικής. Βλέπω τον κ. Τσίπρα να υψώνει το δάχτυλο ενώ μας έφερε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο. Και ως αντιπολίτευση είπε όχι σε όλα. Είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που κλείνει το μάτι στους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής», σχολίασε για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Συνυπεύθυνο του χάους που οραματίζεται ο κ. Τσίπρας», χαρακτήρισε τον κ. Ανδρουλάκη, ενώ για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και είπε ότι «δεν θα ρισκάρουν όσα κατέκτησαν».

Μιλώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε ότι «το αποτέλεσμα της δικής μας κάλπης θα ταξιδέψει και στην απέναντι όχθη του Αιγαίου» και πρόσθεσε ότι το μήνυμα της κάλπης πρέπει να συνοδεύεται από σιγουριά.

Δείτε την κεντρική ομιλία του Κ. Μητσοτάκη

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ