Βουλή: Παύονται οι υποδιοικητές της ΕΥΠ -Ο Θ. Δεμίρης θα ασκεί τα καθήκοντά τους μέχρι να οριστούν νέοι

Βουλή: Παύονται οι υποδιοικητές της ΕΥΠ -Ο Θ. Δεμίρης θα ασκεί τα καθήκοντά τους μέχρι να οριστούν νέοι

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με 156 «ναι». Νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε νωρίτερα, προβλέπει την αυτοδίκαιη παύση των υποδιοικητών της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, στο άρθρο 48 του επίμαχου νομοσχεδίου, μέχρι τον διορισμό νέων υποδιοικητών, την αρμοδιότητά τους θα ασκεί ο διοικητής της ΕΥΠ.

Το νομοσχέδιο υπερψήφισε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική ΟΙμάδα της ΝΔ, ενώ συγκέντρωσς 142 «όχι» καθώς το καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται πως με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, διοικητής ορίζεται πρόσωπο προερχόμενο από το διπλωματικό σώμα ή απόστρατος ανώτατος αξιωματικός, ενώ υποδιοικητές μπορεί να είναι κάποιοι από τους ανωτέρω, καθώς και υπάλληλοι και λειτουργοί του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Επιπλέον, ο αριθμός των υποδιοικητών περιορίζεται σε δύο, από τρεις που είναι σήμερα.

Ακόμη, με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου που ποινικοποιεί τη διακίνηση παράνομων συσκευών και λογισμικών παρακολούθησης, η λίστα των απαγορευμένων συσκευών δεν θα καθορίζεται από τον διοικητή της ΕΥΠ ανά εξάμηνο, αλλά κάθε λογισμικό ή συσκευή που δύνανται να χρησιμοποιηθούν για τη διάπραξη του αδικήματος του άρθρου 370Α του ΠΚ θα εμπίπτει στην αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS