Βουλή: Πέρασε το Freedom Pass για νέους 18-25 ετών που εμβολιάζονται -Μέχρι πότε μπορούν να ξοδέψουν τα 150 ευρώ

Βουλή: Πέρασε το Freedom Pass για νέους 18-25 ετών που εμβολιάζονται -Μέχρι πότε μπορούν να ξοδέψουν τα 150 ευρώ

Πέρασε με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ η τροπολογία του υπουργείου Υγείας με την οποία επικυρώνεται το freedom pass των 150 ευρώ για νέους που εμβολιάζονται.

Η τροπολογία ήρθε στην ολομέλεια της Βουλής με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση του «μαύρου χρήματος» και έλαβε τις ψήφους των βουλευτών της κυβέρνησης.

Η τροπολογία του υπουργείου Υγείας προβλέπει την ανάπτυξη εφαρμογής ελέγχου γνησιότητας των πιστοποιητικών/βεβαιώσεων Covid-19 καθώς και την παροχή 150 ευρώ σε εμβολιασθέντες νέους 18-25 ετών (υπέρ η ΝΔ, κατά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25, ενώ δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία το Κίνημα Αλλαγής).

Σημειώνεται ότι η ψηφιακή κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Σε περίπτωση ποσών που δεν δαπανήθηκαν έως τότε, αυτά θα επιστρέφονται στο Ελληνικό Δημόσιο.

 

Διαθέσιμη για εμβολιασθέντες που γεννήθηκαν μεταξύ 1996 και 2003

Όπως διευκρινίστηκε κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων, η κάρτα ελευθερίας θα είναι διαθέσιμη σε γεννηθέντες μεταξύ 1996 και 2003 που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση μεταξύ 1/1/2021 και 31/12/2021.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια χρεωστική ψηφιακή κάρτα 150 ευρώ, η οποία αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού. Την αποκτά κανείς μέσω της ειδικής πλατφόρμας του gov.gr και αφού ο ενδιαφερόμενος κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Οι δικαιούχοι θα εισέρχονται στην εφαρμογή προκειμένου να υποβάλουν την αίτησή τους με τους κωδικούς του taxisnet και θα συμπληρώνουν τον ΑΜΚΑ, τα στοιχεία επικοινωνίας τους και ειδικότερα το email και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.

Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλει αίτηση και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων στις οποίες θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Freedom Pass, ο χρόνος έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής και άλλα τεχνικά και οργανωτικά ζητήματα θα καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS