«Υπερκομματική η υποψηφιότητα Μπελέρη» -Τα μηνύματα του γιου του σε συνέντευξή του

«Υπερκομματική η υποψηφιότητα Μπελέρη» -Τα μηνύματα του γιου του σε συνέντευξή του

Υποψηφιότητα με συγκεκριμένους συμβολισμούς, υπερκομματική και με πολλαπλά μηνύματα αυτή του Φρέντι Μπελέρη στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επισημαίνει ξανά σήμερα όλα αυτά τα χαρακτηριστικά.

Μια υποψηφιότητα μέσα από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, σημαντική όχι μόνο για την ομογένεια της Βορείου Ηπείρου αλλά ευρύτερα, που συμβολίζει όπως επεσήμανε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «την παραβίαση του κράτους δικαίου», από το αλβανικό κράτος εν προκειμένω. Την προφυλάκισή του έχει καταγγείλει η Ελλάδα ενώ η Αθήνα έχει συνδέσει την πορεία της υπόθεσής του με την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, με τον πρωθυπουργό πολλάκις να έχει επισημάνει ότι η υπόθεση Μπελέρη δεν αποτελεί διμερές ζήτημα Ελλάδας-Αλβανίας, αλλά θέμα σεβασμού του κράτους δικαίου, που αποτελεί την κορωνίδα της ενταξιακής διαδικασίας.

Μιλώντας σήμερα στον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε σε όλους αυτούς τους συμβολισμούς της υποψηφιότητας Μπελέρη. «Είναι ένας άνθρωπος που συμβολίζει το μη σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας. Και όλες αυτές οι διατυπώσεις δεν είναι καινούργιες από εμάς. Και δεν έγιναν μόνο εντός των τειχών της χώρας, έγιναν και σε όλες τις ευκαιρίες που είχε και ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών.

Αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που μπορεί να υπήρχε από άλλα κόμματα διευκρινίζοντας ότι η οικογένεια του προφυλακισμένου εκλεγμένου δημάρχου ουδέποτε συζήτησε για κάποιο άλλο κόμμα. «Είναι άνθρωποι που είναι στην παράταξη και θα σας θυμίσω την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Χειμάρρα. Όλο αυτό δεν ξεκίνησε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σίγουρα για να ωριμάσει μια υποψηφιότητα πρέπει και ο υποψήφιος να ενδιαφέρεται. Σίγουρα είναι ένας πολύ ισχυρός συμβολισμός και μου κάνει εντύπωση που κάποια κόμματα, που δήθεν κόπτονται για το κράτος δικαίου το αντιμετωπίζουν μικρόψυχα, θεωρώ για υποκριτικούς λόγους…

Το ό,τι ένας υποψήφιος με την πορεία της ζωής του, με το παράδειγμα που κομίζει, με όλα όσα έχει περάσει, με το ότι είναι πάνω από 11 μήνες στη φυλακή, δημιουργεί ένα κύμα συμπαράστασης, αυτό δεν σημαίνει ότι η υποψηφιότητα αυτή είναι ψηφοθηρική. Είναι μια ισχυρή υποψηφιότητα όπως και οι υπόλοιπες υποψηφιότητες με συγκεκριμένους συμβολισμούς».

Πέτρος Μπελέρης: Υπερκομματική η υποψηφιότητα η υπόθεση Μπελέρη

Στα υπερκομματικά χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας Μπελέρη αναφέρθηκε και ο γιος του Πέτρος. «Η υποψηφιότητα του πατέρα μου και γενικά η υπόθεση Μπελέρη είναι υπερκομματική. Υπάρχει αμέριστη στήριξη και ανταπόκριση, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Αλλά έχω δει υποστήριξη από όλα τα ελληνικά κόμματα. Από το ΚΚΕ μέχρι και τα δεξιά κόμματα», επισήμανε.

Ο γιος του Φρέντι Μπελέρη μιλώντας σήμερα στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», αναφέρθηκε στην ιδιάζουσα περίπτωση της υποψηφίοτητας του πατέρα του. «Συμμετέχει στην πολιτική και τα κοινά τα τελευταία 30 χρόνια και αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει για έναν υποψήφιο να μην είναι έξω στον κόσμο και να χάνει την προεκλογική περίοδο, να είναι έγκλειστος».

Στη συνέχεια, ο Πέτρος Μπελέρης, ερωτώμενος για τις αναφορές που γίνονται περί καταδικών του πατέρα του, απάντησε πως «έχουν γίνει τρία δικαστήρια στην Αλβανία, στα οποία έχει αθωωθεί και στα τρία. Αν υπήρχε και μια αμφιβολία πως μπορεί να συμμετείχε σε οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια στο παρελθόν, πιστέψτε με, δεν μας την χαρίζανε. Θέλω να σας ενημερώσω ότι έχουμε την στήριξη αρκετών Αλβανών πολιτών ενώ και στην Ελλάδα έχει ένα καθαρό ποινικό μητρώο. Νομίζω πως αυτές οι απόψεις ταυτίζονται με ακραίους εθνικιστικούς κύκλους στην Αλβανία και οι οποίοι δεν θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη στη Χειμάρρα και να αναλάβει τα καθήκοντα ως δήμαρχος».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ