Βορίδης για κόμμα Κασιδιάρη: Θα ενισχύσουμε τη δικαστική κρίση καταθέτοντας συμπληρωματική τροπολογία

Βορίδης για κόμμα Κασιδιάρη: Θα ενισχύσουμε τη δικαστική κρίση καταθέτοντας συμπληρωματική τροπολογία

H κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποτρέψει την συμμετοχή κομμάτων στις εθνικές εκλογές, των οποίων οι ηγέτες είναι καταδικασμένοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης επανέλαβε ο κ. Μάκης Βορίδης στη Βουλή.

Ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για την συμπληρωματική ρύθμιση που θα κατατεθεί σήμερα προκειμένου να κλείσει κάθε ενδεχόμενη «κερκόπορτα» που θα επέτρεπε στο κόμμα Κασιδιάρη να πάρει μέρος στις εκλογές εξήγησε πως «εμείς θέλουμε να ενισχύσουμε την δικαστική κρίση. Τίποτα περισσότερο. Να την ενισχύσουμε να την θωρακίσουμε ώστε αυτή η κρίση - όπου και αν καταλήξει - να μην έχει κανένα περιθώριο αμφισβητήσεως. Θέλουμε να είναι ισχυρή. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί η συμπληρωματική μας παρέμβαση στην διάταξη που ήδη έχουμε ψηφίσει».

Ο υπουργός Εσωτερικών δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο της τροπολογίας που θα έρθει στο κοινοβούλιο ωστόσο ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η ρύθμιση θα ξεκαθαρίζει πως οι αποφάσεις για το αν οι συνδυασμοί των κομμάτων πληρούν της προϋποθέσεις του νόμου για την συμμετοχή τους στις εκλογές ή όχι θα λαμβάνεται από την Ολομέλεια του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου και όχι από μια υποεπιτροπή του συγκεκριμένου τμήματος.

Η τροπολογία αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία την Μεγάλη Τρίτη. Υπενθυμίζεται ότι υπερ της αρχικής διάταξης που αναμένεται να συμπληρωθεί είχαν ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει «παρών» ενώ τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS