Τσιόδρας: Καμπανάκι κινδύνου τα 121 νέα κρούσματα στη χώρα - Νέα μέτρα από τον Χαρδαλιά

Τσιόδρας: Καμπανάκι κινδύνου τα 121 νέα κρούσματα στη χώρα - Νέα μέτρα από τον Χαρδαλιά

«Καμπανάκι κινδύνου» η σημερινή επανεμφάνιση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοινώνοντας νέα 121 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας, απευθύνθηκε για άλλη μια φορά στους πολίτες υπενθυμίζοντάς τους ότι ο ιός είναι εδώ κι ότι η αντίστροφη μέτρηση για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας έχει ξεκινήσει κι ότι είναι και πάλι στο χέρι μας να περιορίσουμε την διασπορά, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα ατομικής προστασίας.

 Ο κ. Τσιόδρας μετέφερε την ανησυχία της Επιτροπής για την έξαρση των κρουσμάτων στη χώρα μας και υπογράμμισε την χρήση των μασκών και την ωφέλεια από αυτές.

«Η αύξηση των κρουσμάτων έχει αρκετές αιτίες», τόνισε ο κ. Τσιόδρας και υπογράμμισε: «Αιτίες είναι η αύξηση των ελέγχων και αύξηση της κινητικότητας του πληθυσμού. Η αυξημένη μεταδοτικότητα του ιού εμφανίζεται σε μέρη όπου δεν τηρούνται οι αποστάσεις και υπάρχει συνωστισμός, όπως μπαρ, και γάμοι».

 Ο κ.Τσιόδρας υπογράμμισε την ανησυχία του για την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων, ωστόσο ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμη πίεση στο σύστημα υγείας. «Χρειάζεται μεγάλη επαγρύπνηση για τυχόν επιθετική αύξηση των κρουσμάτων».  Ο κίνδυνος υπάρχει και η ανησυχία εντείνεται. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας απευθυνόμενος στους πολίτες.

 Η μάσκα επιβάλλεται

Αναφερόμενος στο θέμα της χρήσης της μάσκας ο κ. Τσιόδρας, υπογράμμισε την ανάγκη να φοράμε μάσκα παντού, ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους. Ξεκαθάρισε ότι η μάσκα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την χρήση ασπίδας και τόνισε την αποφασιστικότητα και την ευθύνη όλων μας να κάνουμε χρήση της μάσκας και να μάθουμε να την φοράμε σωστά.

«Δεν είναι μια απλή γρίπη»

Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε με έμφαση ότι η πανδημία του κοροναϊού, δεν είναι μια απλή γρίπη. «Οποιαδήποτε συμβουλή και να δώσουμε θα πέσει στο κενό, αν δεν γίνει αντιληπτό ότι παλεύουμε με μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Δεν είναι μια απλή γρίπη», τόνισε και συνέχισε: «Η κυκλοφορία του ιού με υψηλές θερμοκρασίες δεν τον περιορίζουν. Θα βρει ο ιός εστίες μετάδοσης, όπως οι κοινωνικές εκδηλώσεις».

Νέα μέτρα από τον Χαρδαλιά

Αυστηρές συστάσεις για τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά, έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στην ενημέρωση των συντακτών υγείας.

Στοίχημα για τις επόμενες ημέρες, τα μέτρα ατομικής προστασίας, αλλά και η πειθαρχία των πολιτών σ’ αυτά, καθώς ο ιός όπως τόνισε είναι παντού.

«Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί, αλλά ακόμη το σύστημα υγείας αντέχει» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς και τόνισε ότι «πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας όλοι. Εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός».

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Από αύριο, απαγορεύεται η διέλευση από την Κακαβιά από 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί για να γίνονται έλεγχοι.

Από την επόμενη Δευτέρα εγκαθίσταται μόνιμο κλιμάκιο για ελέγχους στην Κακαβιά

από την Κυριακή 16 Αυγούστου όποιος εισέρχεται από την Κακαβιά υποχρεούται για 7ήμερη καραντίνα

Παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις έως τις 31 Αυγούστου

Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι στα εργοστάσια τροφίμων, εντάσσεται και ο ΕΦΕΤ.

Απαγορεύονται όλες οι εκδηλώσεις εντός πλοίων

Θα υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου στα νυχτερινά κέντρα σε τοπικό επίπεδο


googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ