ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακλόγλου: Αλλάζουμε ριζικά το σύστημα επικουρικής ασφάλισης

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αλλαγή του συστήματος επικουρικής ασφάλισης της χώρας, μετατρέποντάς το από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό, ανέλυσε από τη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου.


«Προετοιμάζουμε τη μεταρρύθμιση που θα αλλάξει ριζικά το σύστημα επικουρικής ασφάλισης», είπε ο κ. Τσακλόγου από το βήμα της Βουλής, και πρόσθεσε: «Ενα δημόσιο κεφαλαιοποιητικό σύστημα επικουρικής ασφάλισης. Δίνουμε τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο να παίρνει πίσω τις εισφορές που έχει καταβάλει. Έχετε ακούσει τους νέους να λένε ''δεν θα πάρω ποτέ σύνταξη''; Εργαζόμαστε να αλλάξει αυτή η αντίληψη».

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση πιστεύει στο δημόσιο σύστημα ασφάλισης, ωστόσο αναγνώρισε πως αυτό πρέπει να εκσυγχρονιστεί.

«Θα δημιουργηθεί νέος φορέας, που θα είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και θα έχει την αρμοδιότητα για την επένδυση των εισφορών της επικουρικής ασφάλισης», είπε ο υφυπουργός Εργασίας, και εξήγησε πως το σύστημα που οι ασφαλισμένοι πληρώνουν τους συνταξιούχους (αναδιανεμητικό) έχει πάψει να αποδίδει, καθώς η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα.

«Με την προσθήκη του κεφαλαιοποιητικού τομέα στην επικουρική ασφάλιση μειώνονται οι αρνητικές συνέπειες της γήρανσης του πληθυσμού! Με τη μεταρρύθμιση, ένα τμήμα των εισφορών θα επενδύεται στην ελληνική οικονομία», είπε ο Πάνος Τσακλόγλου.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS