Τρομοκρατία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες συλλήψεις άφησε ο Θεοδωρικάκος – «Οικονομικό το κίνητρο των δύο Πακιστανών»

Τρομοκρατία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες συλλήψεις άφησε ο Θεοδωρικάκος – «Οικονομικό το κίνητρο των δύο Πακιστανών»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες συλλήψεις που σχετίζονται με την υπόθεση του σχεδιαζόμενου τρομοκρατικού χτυπήματος σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως ανέφερε, οι έρευνες προς αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζονται, ενώ συμπλήρωσε ότι διερευνάται η συμμετοχή και άλλων ατόμων όχι μόνο των δύο συλληφθέντων. Σημείωσε, δε, πως «οι Πακιστανοί βρίσκονταν σε επικοινωνία με ομοεθνή τους που φέρεται να ήταν στο Ιράν και όχι στην Ελλάδα».

«Οικονομικό το κίνητρο»

Πάντως ο κ. Θεοδωρικάκος είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι το κίνητρο των δύο συλληφθέντων φαίνεται «να ήταν οικονομικό».

Παράλληλα, τόνισε ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε συνεργασία με την αστυνομία και την ΕΥΠ οργάνωσαν επιτυχώς επιχείρηση σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Σπάρτη, ενώ αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για οργανωμένη «οπερέτα», ο υπουργός σημείωσε: «Κάνουν ένα απαράδεκτο λάθος. Δεν μπορεί να παίζει κανείς με την εθνική ασφάλεια και την αξιοπιστία της χώρας, για μια χούφτα ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο υπουργός, τόνισε, ότι η Ελλάδα είναι «ασφαλής προορισμός και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε», προσθέτοντας ότι όλα τα αεροδρόμια της χώρας θα ενισχυθούν με 1.200 αστυνομικούς που θα διευκολύνουν τους ελέγχους διαβατηρίων.

Πυρά κατά Παπαδημούλη για τον Έβρο

Την ίδια ώρα, ο κ. Θεοδωρικάκος, επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τον φράκτη στον Έβρο, τονίζοντας ότι ήδη έχουν κατασκευαστεί 37,5 χλμ, ενώ αύριο θα βρεθεί στην περιοχή μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση ακόμα 35 χλμ., τα οποία χρηματοδοτούνται με 100 εκατομμύρια από εθνικούς πόρους.

Ειδικότερα και αναφορικά με την απόφαση του ευρωκοινουλίου που «κόβει» τα χρήματα για τη δημιουργία τεχνητών φρακτών στα σύνορα της Ευρώπης, ο υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το τεχνητό εμπόδιο στο σύνολο του συνόρου της χώρας που είναι σύνορα και της Ευρώπης. Πρακτικά αυτό μπορεί να γίνει σε 147 χιλιόμετρα».

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τη στάση του κ. Παπαδημούλη παίρνει μια απαράδεκτη θέση σε ένα κρίσιμο θέμα για την ασφάλεια και απλώς είναι σταθεροί στη λογική ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα και η στεριά είναι ξέφραγο αμπέλι», τόνισε και κατέληξε: «Έπρεπε να εκδιωχθεί ο κ. Παπαδημούλης και αν δεν το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με αυτήν τη θέση».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS