Συνεδριάζει παρουσία του πρωθυπουργού η Ιερά Σύνοδος – Τι βρίσκεται στην ατζέντα

Συνεδριάζει παρουσία του πρωθυπουργού η Ιερά Σύνοδος – Τι βρίσκεται στην ατζέντα

Η πρώτη φορά που πρωθυπουργός θα μιλήσει στη ΔΙΣ – Επί τάπητος οι έλεγχοι στις Εκκλησίες, οι λειτουργίες τις ημέρες των Χριστουγέννων και τα μηνύματα για τους εμβολιασμούς.

 Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη διεξάγεται η έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στον πρωθυπουργό είχε απευθύνει επίσημη πρόσκληση η ΔΙΣ.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν η πανδημία ενόψει Χριστουγέννων, αλλά και η πορεία των εμβολιασμών, ωστόσο δεν θα είναι τα μόνα θέματα που θα μονοπωλήσουν τη συζήτηση. Σε αυτό το πλαίσιο, παρούσα στη συνεδρίαση είναι και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θα μιλήσει στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο και η υπουργός Παιδείας είναι η πρώτη γυναίκα που θα βρεθεί στην έδρα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείς αν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα σε ό,τι αφορά την εκκλησία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι στην ατζέντα της συζήτησης του Πρωθυπουργού στην Ιερά Σύνοδο υπάρχει το ζήτημα της πανδημίας, όπως και άλλα θέματα που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους.

Υπενθύμισε, δε, ότι και για την Εκκλησία υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, που αφορά το καθεστώς προσέλευσης των πιστών στις θρησκευτικές Λειτουργίες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ