Θεοχάρης: Προετοιμαζόμαστε για το άνοιγμα του τουρισμού - Σεβόμαστε τις κόκκινες γραμμές των επιδημιολόγων

Θεοχάρης: Προετοιμαζόμαστε για το άνοιγμα του τουρισμού - Σεβόμαστε τις κόκκινες γραμμές των επιδημιολόγων

Μήνυμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης να είναι πιο προσεκτικά όταν αναφέρονται στην ασφάλεια που υπάρχει στη χώρα αναφορικά με την τουριστική σεζόν που έρχεται και την προστασία από τον κορωνοϊό, έστειλε από τη βουλή ο Χάρης Θεοχάρης.

Ακόμα, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται για το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 του Μάη, κάνοντας μικρά αλλά σταθερά βήματα όπως το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων για τους εμβολιασμένους αλλά και τους τουρίστες από τις ΗΠΑ, ενώ ξεκαθάρισε πως αν οι επιδημιολόγοι βάλουν κόκκινες γραμμές, «θα κάνουμε πίσω».

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν λέμε ότι η χώρα δεν είναι ασφαλής! Την δυσφημούμε! Τα παρακολουθούν και οι τουριστικοί πράκτορες όλα αυτά και καταγράφονται», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε για τα self test: «Δεν καταλαβαίνω γιατί τα θεωρείτε πρόβλημα. Η χώρα μας πρωτοπορεί και σε αυτό! Πολύς κόσμος που είναι ασυμπτωματικός μεταδίδει τη νόσο και η χώρα είναι στο κόκκινο. Ένα τόσο ουσιαστικό εργαλείο δεν θα έπρεπε να το κατακρίνουμε. Είναι εθνική προσπάθεια».

Απαντώντας σε επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ο κ. Θεοχάρης, τόνισε πως τον περασμένο Αύγουστο στη χώρα υπήρξαν 180 κρούσματα σε σύνολο 3 εκατ. τουριστών. «Ήταν υγειονομική καταστροφή; Έχετε τώρα γνώση! Ξέρετε ότι δεν ήρθε νωρίτερα το δεύτερο κύμα απ’ ότι στην Ευρώπη, ήρθε μια εβδομάδα αργότερα», απάντησε.

Ο υπουργός τουρισμού επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι μια ασφαλής από κορωνοϊό χώρα και κάλεσε τους δημάρχους να μην ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο νησί είναι Covid free. « Από τις ΗΠΑ, από σήμερα έχουμε τη δυνατότητα οι τουρίστες που είναι εμβολιασμένοι να έρχονται χωρίς την υποχρεωτική καραντίνα. Δουλεύουμε έτσι τις ομάδες που είναι στο πεδίο ώστε στις 14 Μαΐου να είμαστε έτοιμοι. Ξέρουμε ότι ο σχεδιασμός μπορεί να υλοποιηθεί! Όμως αν οι γιατροί πουν και βάλουν κόκκινη γραμμή θα κάνουμε πίσω! Αλλά έχουμε βάλει μαξιλάρια. Ανοίγουμε σήμερα τα χερσαία σύνορο για τους εμβολιασμένους», κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ