Συσκέψεις στο Μαξίμου με Πιερρακάκη, Γεωργιάδη -Νέο γύρο επισκέψεων στα υπουργεία ξεκινά ο πρωθυπουργός

Συσκέψεις στο Μαξίμου με Πιερρακάκη, Γεωργιάδη -Νέο γύρο επισκέψεων στα υπουργεία ξεκινά ο πρωθυπουργός

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο Τρίτη 4 Ιουλίου στις 10:00 θα επισκεφθεί το υπουργείο Υγείας και την Παρασκευή 7 Ιουλίου θα επισκεφθεί το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το σήμα στους υπουργούς πως πρέπει αμέσως να πιάσουν δουλειά και ο ίδιος ξεκίνησε τις επισκέψεις στα υπουργεία κάνοντας την αρχή με το ΥΠΟΙΚ.

Συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στη σημερινή πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανακοίνωσε πως, στο ίδιο πλαίσιο, ο πρωθυπουργός θα έχει σήμερα συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι συναντήσεις με Πιερρακάκη και Γεωργιάδη θα γίνουν σήμερα στις 17:00 και τις 18:00.

Την Πέμπτη στη Βουλή οι προτεραιότητες της κυβέρνησης με τις προγραμματικές δηλώσεις

Σημειώνεται πως την Πέμπτη 6 Ιουλίου ξεκινάει στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 17:00, όπου θα περιγράψει τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για ακόμα περισσότερες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, για μια πιο ισχυρή Ελλάδα για όλους τους πολίτες. Το απόγευμα του Σαββάτου, και πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και την επικείμενη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανέβει στο βήμα της Βουλής για μια ομιλία, η οποία, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, δεν θα αποτελείται από έναν μακρύ κατάλογο μέτρων, αλλά θα έχει έντονο ιδεολογικό πρόσημο.
Το Σάββατο 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την παροχή της δεδηλωμένης εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση.

Οι 4 βασικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης και τα πρώτα νομοσχέδια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήδη από την περασμένη εβδομάδα, έθεσε στο υπουργικό συμβούλιο τις τέσσερις βασικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης: καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, ένα καλύτερο κράτος, μια καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα. «Προφανώς, το πρόγραμμά μας είναι πολύ πιο πλούσιο και πολύ πιο ευρύ. Θα αναλυθεί εκτενώς στις προγραμματικές δηλώσεις. Μπροστά σας βρίσκονται ήδη οι γνωστοί μπλε φάκελοι οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν όλες τις προτεραιότητες ανά χαρτοφυλάκιο», είχε τονίσει.

Μάλιστα, είχε αναφερθεί και στο περιεχόμενο των μπλε φακέλων που πήραν στα χέρια τους οι υπουργοί. «Συνολικά σε αυτούς τους μπλε φακέλους συμπεριλαμβάνονται 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά καισυνολικά 959 επιχειρησιακές δράσεις».

Αναφορικά με τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης είχε επαναλάβει ότι το πρώτο νομοσχέδιο θα είναι η μετεξέλιξη του επιτελικού κράτους, έτσι ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό, και το δεύτερο θα αποτυπώνει κεντρικές οικονομικές δεσμεύσεις όλης της τετραετίας, όπως την επαναφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στον πλήρη έλεγχο του Δημοσίου, καθώς είχαν τεθεί υπό τον έλεγχο του Υπερταμείου από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την υποχρεωτική κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων των κομμάτων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ