Μητσοτάκης: Αύξηση αφορολόγητου για οικογένειες, €1.000 ανά παιδί -Κατώτατος μισθός 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας

Μητσοτάκης: Αύξηση αφορολόγητου για οικογένειες, €1.000 ανά παιδί -Κατώτατος μισθός 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας

Τι εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της συνέντευξης του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha

Πολλές ειδήσεις σχετικά με τον πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, που θα ανακοινωθεί αύριο και θα αφορά τα μέτρα που σχεδιάζονται Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε στον ALPHA την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στις ερωτήσεις του Αντώνη Σρόιτερ για την οικονομία, τους εκλογικούς του στόχους στην κάλπη της 21ης Μαΐου, το πρόγραμμα που προτείνει, τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, την στήριξη των νέων, τα ελληνοτουρκικά και τις εθνικές κινήσεις στην γεωπολιτική σκακιέρα. «Θα μειώσουμε περαιτέρω τις ασφαλιστικές εισφορές μία μονάδα και θα αυξήσουμε το αφορλόγητο για τις οικογένειες με παιδί κατά 1.000 ευρώ ανά παιδί», ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας πως μέχρι το τέλος της άλλης τετραετίας στόχος είναι «να πάει στα 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός στο τέλος της τετραετίας».

Κεντρική προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα των πρώτων δημοσκοπήσεων ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι σπανίως τις κοιτάει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και πρόσθεσε ότι τα Τέμπη ήταν ένα μεγάλο σοκ, υπήρξε προσωρινή φθορά αλλά τωρα που βλέπουμε τα πραγματικά διλήμματα ο κόσμος συσπειρώνεται γύρω από τη ΝΔ.

«Το σενάριο της κυβέρνησης ηττημένων, το αναδεικνύουμε για να δείξουμε τη δομική αδυναμία της απλής αναλογικής είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει αποκηρύξει ακόμα τον Βαρουφάκη. «Είναι αδιανόητο να παίζουν μονόπολι. Να βάλουμε μια τελεία σε αυτά τα σενάρια»., είπε στη συνέχεια αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη.  «Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθώ σενάριο που δεν θα έχει την πλειοψηφία της Βουλής», πρόσθεσε και εξήγησε: Ο Τσίπρας κλείνει το μάτι σε κυβέρνηση ηττημένων.

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει με την διερευνητική εντολή, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Θα σεβαστώ το Σύνταγμα, θα παραλάβω κανονικά την εντολή που θα μου έχει εμπιστευθεί ο Ελληνικός λαός». Όσο για το εάν θα την αξιοποιήσει επιδιώκοντας συνεργασία με άλλα κόμματα, απάντησε: «Θα το δούμε μετά τις εκλογές»

Με αφορμή την υπόθεση Γεωργούλη σημείωσε ότι ήταν πολύ προσεκτικός με την υπόθεση και δεν καταδίκασε έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο, όπως έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ κάτι για το οποίο εμφανίστηκε βέβαιος ότι ήταν στρατηγική.

Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι θα προτείνει να εκλέγονται οι ευρωβουλευτές με λίστα. «Πρέπει να πάμε σε ένα αντιστάρ σύστεμ» είπε, αποκαλύπτοντας ότι έχει κλείσει με αυτή τη λογική και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. «Μπορεί να δείτε πολιτικούς, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, αλλά μπορεί και να χρειαστεί να γκουγκλάρετε για να δείτε ποιοι είναι» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε την συνέντευξη του Πρωθυπουργού

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ