Κυριάκος Μητσοτάκης - Ταγίπ Ερντογάν: Ολοκληρώθηκε μετά από μία ώρα η συνάντηση στην Ουάσινγκτον - Τα θέματα που συζήτησαν

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ταγίπ Ερντογάν: Ολοκληρώθηκε μετά από μία ώρα η συνάντηση στην Ουάσινγκτον - Τα θέματα που συζήτησαν

Την πέμπτη συνάντησή τους εντός των τελευταίων 12 μηνών πραγματοποίησαν λίγο πριν τις 11 το βράδυ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, προχωρώντας σε μια επισκόπηση της διαδικασίας επαναπροσέγγισης και επιβεβαιώνοντας ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας παραμένουν ανοικτοί.

Μάλιστα οι δυο ηγέτες βγήκαν μαζί από τη αίθουσα που συνεδρίαζαν οι σύμμαχοι των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και κατευθύνθηκαν χωρίς να κάνουν καμία δήλωση προς την αίθουσα που έγινε η συνάντηση.

Στο δωμάτιο στην συνέχεια μπήκαν οι συνεργάτες των δύο ηγετών προκειμένου να ξεκινήσει η συνάντηση η οποία αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανανέωση του διμερούς διαλόγου ενώ «επισφράγισε» επίσης την παράταση του άτυπου ελληνοτουρκικού μορατόριουμ για ένα ικανό διάστημα.

Οι δύο ηγέτες, όπως και σε άλλα ραντεβού, συνοδεύτηκαν από τους δύο διπλωματικούς τους συμβούλους, Άννα Μαρία Μπούρα και Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, αλλά και τους δύο υπουργούς Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε παρέμβασή του από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, μίλησε για τη Βόρεια Μακεδονία και είπε πως «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», ενώ, σε συνέντευξή του, είπε πως η Ελλάδα θα δαπανήσει το 3% του ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες, εκσυγχρονίζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είχε ένα σύντομο τετ α τετ με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ενώ αντάλλαξε χειραψία με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ