Πάπας Φραγκίσκος: «Χωρίς την Ελλάδα, ο κόσμος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα» [live]

Πάπας Φραγκίσκος: «Χωρίς την Ελλάδα, ο κόσμος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα» [live]

Ο Ποντίφικας επισκέπτεται την Ελλάδα κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Ο Επίσκοπος και Πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος έφτασε στις 11.10 στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», της Αθήνας, προερχόμενος αππό την Κύπρο. 

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε στις 12.05. Τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποδέχθηκε στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στη συνέχεια, στο εσωτερικό του Μεγάρου, έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων Βατικανού και Ελλάδος.

Μετά την τελετή υποδοχής του Ποντίφικα θα ακολουθήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προσωπικό της γραφείο, και στη συνέχεια συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον πρώτο όροφο του Μεγάρου.

Η επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο θα ολοκληρωθεί με ομιλίες της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Ποντίφικα, στη μεγάλη αίθουσα των δείπνων.

 


Τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Στις 12:30 ο Πάπας Φραγκίσκος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο και στις 12:45 με εκπροσώπους των Αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Διπλωματικού Σώματος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 16:00 θα κάνει εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και θα ακολουθήσει στις 16:30 συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Πάπα Φραγκίσκου και των ακολουθιών τους στην Αίθουσα του Θρόνου, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Θα ακολουθήσει, στις 17:15, συνάντηση με τους Επισκόπους, Ιερείς, μέλη Μοναχικών Ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής, Ιεροσπουδαστές και Κατηχητές της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Καθολικών και στις 18:45 ιδιωτική συνάντηση με τα μέλη της Αδελφότητος του Ιησού στην Αποστολική Νουντσιατούρα.

Αύριο Κυριακή, ο Πάπας θα μεταβεί στη Λέσβο, όπου και θα επισκεφθεί πρόσφυγες στο «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης». Το μεσημέρι θα επιστρέψει στην Αθήνα, όπου στις 16:45 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στις 19:00 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερωνύμος θα τελέσει εθιμοτυπική επίσκεψη στον Ποντίφικα στην Αποστολική Νουντσιατούρα.

Τη Δευτέρα ο Ποντίφικας θα δεχθεί την επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, στην Αποστολική Νουντσιατούρα και ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχει θα έχει συνάντηση με τους νέους στο Δημοτικό «Άγιος Διονύσιος» της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών στο Μαρούσι.

Στις 11:15 πρόκειται να γίνει αποχαιρετιστήρια τελετή στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», για την αναχώρηση του Ποντίφικα για την Ρώμη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS