Στις 11 στην καγκελαρία η συνάντηση Μητσοτάκη-Σολτς -Μεταναστευτικό και ενέργεια στην ατζέντα

Στις 11 στην καγκελαρία η συνάντηση Μητσοτάκη-Σολτς -Μεταναστευτικό και ενέργεια στην ατζέντα

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς, στο Βερολίνο.

Οικονομία, την Ενέργεια και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών των δύο ηγετών, οι οποίοι μετά και τις διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και δηλώσεις στον Τύπο.

Το δείπνο Μισέλ σε Μητσοτάκη-Σολτς και άλλους ηγέτες

Ο πρωθυπουργός χθες βράδυ, με τους πρωθυπουργούς Γερμανίας, Κύπρου, Αυστρίας, Βελγίου, Λιθουανίας, Ουγγαρίας παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε στην καγκελαρία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, στο πλαίσιο των άτυπων συζητήσεων με τους Ευρωπαίους ηγέτες για την υιοθέτηση της Στρατηγικής Ατζέντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Χθες το απόγευμα ο Κ.Μητσοτάκης μίλησε σε εκδήλωση του Ιδρύματος Adenauer, σε συζήτηση με τον επικεφαλής του CDU Φρίντριχ Μερτς για την οικονομία.

«Η Ελλάδα που θυμάστε κατά τη διάρκεια της κρίσης δεν υπάρχει πλέον», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός αναφέροντας ακόμη ότι «καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, τώρα θα πρέπει να καταφέρουμε η Ελλάδα να συγκλίνει με την Ευρώπη». 

Σε ότι αφορά στο μεταναστευτικό και την υπό εξελίξει συζήτηση στην Ευρώπη ο Κυριάκος Μητσοτάκη ανέφερε ότι χρειάζεται περισσότερη βοήθεια και αποτελεσματικότερη πολιτική επιστροφών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ