Στο Βελιγράδι τη Δευτέρα ο Δένδιας -Για την τριμερή των ΥΠΕΞ, Ελλάδας, Κύπρου, Σερβίας

Στο Βελιγράδι τη Δευτέρα ο Δένδιας -Για την τριμερή των ΥΠΕΞ, Ελλάδας, Κύπρου, Σερβίας

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αύριο 5 Απριλίου στο Βελιγράδι, όπου θα έχει συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του Nicola Selaković και αμέσως μετά θα συμμετάσχει, στην πρώτη τριμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Σερβίας.

Μετά το πέρας της διμερούς συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών με τον Σέρβο ομόλογό του θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον τύπο (περίπου 12.15 ώρα Ελλάδας). Επίσης μετά το πέρας της τριμερούς συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Σερβίας αναμένεται να γίνουν δηλώσεις στον τύπο (περίπου 14.15 ώρα Ελλάδας).

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός, διαδοχικά, από τον Πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vučić, τον Πρόεδρο της Βουλής Ivica Dačić και τον Πατριάρχη των Σέρβων Μακαριώτατο Πορφύριο Α'.

Στο επίκεντρο των διμερών επαφών αναμένεται να βρεθεί η στενή συνεργασία Ελλάδας-Σερβίας, σε εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης που υπογράφηκε στο πλαίσιο του 3ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας που έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2019. Αναμένεται επίσης να συζητηθούν η Ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, καθώς και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιφέρεια των Δυτικών Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Στην τριμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Σερβίας αναμένεται να εξετασθούν οι προοπτικές της ενίσχυσης της πολυμερούς συνεργασίας με έμφαση σε διάφορους τομείς, όπως για παράδειγμα οι μεταφορές και η ενέργεια.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS