Σκυλακάκης: Εξαιρετικά συντηρητικό το 5,9% - Η φοροαπαλλαγή αφορά μεγάλο αριθμό πολιτών

Σκυλακάκης: Εξαιρετικά συντηρητικό το 5,9% - Η φοροαπαλλαγή αφορά μεγάλο αριθμό πολιτών

«Έχουμε μια μόνιμη αύξηση του ΑΕΠ που υποκρύπτεται, ωστόσο ο τελικός συσχετισμός θα φανεί αργότερα»


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News για την πορεία της οικονομίας, εμφανίστηκε εξαιρετικά αισιόδοξος για την άνοδο του ΑΕΠ στη χώρα.

«Το 5,9% είναι εξαιρετικά συντηρητικό. Η εικόνα από το γ΄τρίμηνο μέχρι τώρα είναι ότι η οικονομία πηγαίνει καλά και αυτό είναι θετικό. Θα παρουσιάσουμε τις προβλέψεις μας μαζί με το προσχέδιο του προϋπολογισμού στις 4 Οκτωβρίου», τόνισε συγκεκριμένα.

Τι θα ισχύσει για τις γονικές παροχές

Στη συνέχεια, μιλώντας αναφορικά με την περαιτέρω μείωση φόρων, είπε πως «είναι νωρίς για να συζητήσουμε κάτι τέτοιο, γιατί, όπως έχω εξηγήσει η άνοδος του ΑΕΠ από μόνη της δεν δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο, ειδικά όταν βγαίνουμε από μία πολύ βαθιά ύφεση εξαιτίας της διεθνούς κρίσης πανδημίας. Εκείνο που μετρά είναι η σύσταση της ανόδου του ΑΕΠ». Με βάση τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «εδώ έχουμε μια μόνιμη αύξηση του ΑΕΠ που υποκρύπτεται, ωστόσο ο τελικός συσχετισμός θα φανεί αργότερα».

Σχετικά με την απαλλαγή του φόρου για τις γονικές παροχές κινητής και ακίνητης περιουσίας μέχρι του ποσού των 800.000 ευρώ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε πως «η απαλλαγή αφορά πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών. Και το τονίζω, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται το αντίθετο, χωρίς όμως να συνυπολογίσει ότι, εκτός από τα ακίνητα που υπάρχουν στον ΕΝΦΙΑ, η γονική παροχή καλύπτει επίσης τα αγροτεμάχια, που είναι 32 εκατομμύρια στρέμματα, καθώς και τις συμμετοχές σε επιχειρήσεις που είναι πολλές εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε αξία. Στην Ελλάδα έχουμε και πάρα πολλές μικρές επιχειρήσεις. Παράλληλα η γονική παροχή αφορά κινητά, ομόλογα, μετοχές κλπ, καθώς και 130 δισ. ευρώ καταθέσεις των νοικοκυριών στις τράπεζες, για τις οποίες μέχρι σήμερα ίσχυε φορολογία 10% για τη γονική παροχή από το πρώτο ευρώ».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS