Σκληρή απάντηση στην Άγκυρα από την Αθήνα για τη Navtex: Ρηματική Διακοίνωση από το ΥΠΕΞ και επιστολές διαμαρτυρίας

Σκληρή απάντηση στην Άγκυρα από την Αθήνα για τη Navtex: Ρηματική Διακοίνωση από το ΥΠΕΞ και επιστολές διαμαρτυρίας

Με ρηματική διακοίνωση και επιστολές διαμαρτυρίας «απαντά» η Αθήνα στις τουρκικές Navtex, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Ειδικότερα, υπογραμμίζουν ότι, σχετικά με τις τουρκικές Navtex, έχει ήδη επιδοθεί σχετική ρηματική διακοίνωση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην τουρκική πλευρά, και ότι έχουν σταλεί επιστολές διαμαρτυρίας της Υδρογραφικής Υπηρεσίας στην αρμόδια υπηρεσία IΜΟ και στον Ισπανό συντονιστή Navtex της περιοχής Μεσογείου και Μαύρης Θάλασσας.

Σε όλα τα κείμενα, όπως σημειώνεται, απορρίπτονται οι τουρκικοί ισχυρισμοί και προβάλλεται η νομική ορθότητα των ελληνικών θέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα (19/02) ο τουρκικός Υδρογραφικός Σταθμός της Αττάλειας εξέπεμψε NAVTEX με την οποία ισχυρίζεται ότι η περιοχή που δεσμεύεται για την άσκηση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με την επωνυμία «ΤΡΙΑΙΝΑ» σε περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου στις 20 και 21 Φεβρουαρίου, ανήκει στη δικαιοδοσία της Τουρκίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ