Ολοκληρώνεται  η «Λευκή Βίβλος» της κυβέρνησης - 100 δράσεις για την επόμενη τετραετία

Ολοκληρώνεται η «Λευκή Βίβλος» της κυβέρνησης - 100 δράσεις για την επόμενη τετραετία

Αλλεπάλληλες είναι και οι συσκέψεις σε Ηρώδου Αττικού και Πειραιώς

Εν αναμονή της… επισημοποίησης της 9ης Απριλίου, ως της ημερομηνίας των εκλογών της απλής αναλογικής, το Μέγαρο Μαξίμου και η Νέα Δημοκρατία «τρέχουν» τα εναπομείναντα νομοσχέδια και πρότζεκτ αντιστοίχως, καθώς από την προκήρυξη των εκλογών και για τον επόμενο μήνα η «γαλάζια» στρατηγική επιφυλάσσει εκπλήξεις και αλλαγές, όπως μεταδίδουν καλά γνωρίζοντες τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, βάζουν τις τελευταίες… πινελιές στον καμβά της σημαντικότερης εκκρεμότητας, της τρίτης κατά σειρά τους τελευταίους μήνες αύξησης του κατώτατου μισθού, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες «κλειδώνει» τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Εκλογικές συσκέψεις

Την ίδια ώρα, αλλεπάλληλες είναι και οι συσκέψεις σε Ηρώδου Αττικού και Πειραιώς, καθώς, όπως προϊδεάζουν καλά πληροφορημένες πηγές, μετά την προκήρυξη των εκλογών θα απελευθερωθεί το κύριο βάρος της «γαλάζιας» εκστρατείας στα social media, τα πολιτικά μηνύματα θα συνδεθούν ευθέως με συγκεκριμένα target groups, ενώ τα διλήμματα θα εξατομικευτούν και θα καταστούν εντονότερα.

Έως τότε πάντως η Πειραιώς θα εξακολουθεί να διοχετεύει και τους τελευταίους υποψηφίους που βρίσκουν τελικώς μία θέση στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια. Ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αφήνουν να εννοηθεί ότι τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και για την οριστικοποίηση του προγράμματος της ΝΔ για την επόμενη τετραετία.

Προτεραιότητες

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ», από τις συσκέψεις των τελευταίων ημέρών έχουν αναδειχθεί οι 100 κύριες από τις σχεδόν 1.500 δράσεις που περιλαμβάνονται στη «Λευκή Βίβλο» της ΝΔ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και εκκρεμεί η τελική σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους επιτελείς της επικοινωνίας, προκειμένου να επιλεγούν αυτές που θα αποτελέσουν τις βασικές αιχμές και τα… στοιχήματα της επόμενης τετραετίας.

Είναι σαφές πως η σύγκλιση της Ελλάδας με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, τόσο σε ό,τι αφορά τους μισθούς όσο και σε κρίσιμα πεδία, όπως η Υγεία, η Παιδεία και τα Ψηφιακά, βρίσκεται ανάμεσα στις πρωθυπουργικές προτεραιότητες.

Υπό αυτό το πρίσμα, μεταξύ των χαρακτηριστικότερων πολιτικών στιγμιότυπων της εβδομάδας που πέρασε ήταν οι εκδηλώσεις του υπουργείου Παιδείας και η βράβευση υγειονομικών.

Η παρουσία του πρωθυπουργού υπογραμμίζει, όπως σημειώνουν στενοί συνεργάτες του, την έμφαση που εννοεί να δώσει η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ σε Παιδεία και Υγεία. Είναι σαφές πως μολονότι και στους δύο τομείς συντελέστηκε, όπως λέγεται, αξιοπρόσεκτο έργο τόσο μέσω της θεσμοθέτησης της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών όσο και εν καιρώ πανδημίας, υπάρχει ακόμη αρκετή απόσταση να διανυθεί με στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ.

Αυτοδυναμία

«Η αυτοδυναμία περνά μέσα από τον θετικό προγραμματικό και την αξιοπιστία που απορρέει από τις ρεαλιστικές προτάσεις για το μέλλον της κοινωνίας», επιμένουν «γαλάζιοι» επιτελείς. Σε αυτό το πλαίσιο, στην κυβέρνηση υποδέχθηκαν σαν μάννα εξ ουρανού την εικόνα του Αλέξη Τσίπρα πάνω στο τρακτέρ στην Καρδίτσα. Έμπειρος κομματικός παράγων σημειώνει ότι η επαναφορά στη συλλογική μνήμη υποσχέσεων και πρακτικών του ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως λέγεται, λίγο έλειψε να εκτροχιάσουν την οικονομική και πολιτική θέση της χώρας στην Ευρώπη, είναι πάντα χρήσιμο εργαλείο, όταν επιχειρείς να συσπειρώσεις γύρω σου τον μεσαίο χώρο.

Ακολούθως, «γαλάζιοι» αξιωματούχοι θεωρούν εξαιρετικά χρήσιμο για τους εκλογικούς στόχους της ΝΔ το μέτωπο ανάμεσα στην Πειραιώς και στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο φόντο τού προ ημερών δείπνου του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και της συζήτησης περί μετεκλογικών συνεργασιών, που έχει ανοίξει στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ούτως ή άλλως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισείει -και θα συνεχίσει να το κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας- τον κίνδυνο του σχηματισμού μίας κυβέρνησης ηττημένων από τις εκλογές, μίας πολιτικής τερατογένεσης, όπως λέγεται χαρακτηριστικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ