Σαφές μήνυμα Μητσοτάκη προς πάσα κατεύθυνση για το μεταναστευτικό με αφορμή την προβοκάτσια της Ολλανδής δημοσιογράφου

Σαφές μήνυμα Μητσοτάκη προς πάσα κατεύθυνση για το μεταναστευτικό με αφορμή την προβοκάτσια της Ολλανδής δημοσιογράφου

Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι η Ελλάδα σέβεται τη διεθνή νομιμότητα και δεν προβαίνει σε παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών.


Σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του επεισοδίου με την ολλανδή δημοσιογράφο που επιχείρησε να προβοκάρει τον ίδιο αλλά και τη χώρα μας με αφορμή το μεταναστευτικό ζήτημα.

Με την απαντησή του ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι η Ελλάδα σέβεται τη διεθνή νομιμότητα και δεν προβαίνει σε παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκης εκτιμούν ότι η στοχευμένη επίθεση της Ολλανδής κατά της Ελλάδας γύρισε μπούμερανγκ για τους υποστηρικτές του «δικαιωματισμού» καθώς αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να σταλούν πολλαπλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

Σε μια περίοδο που η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί αμήχανα τον νέο «υβριδικό πόλεμο» που, κατά το προηγούμενο του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει εξαπολύσει ο ισχυρός άνδρας της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε, όπως λένε συνεργάτες του, το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις, απευθυνόμενος τόσο στο διεθνές όσο και στο εσωτερικό ακροατήριο.

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός απάντησε με την αρμόζουσα αυστηρότητα στην προβοκάτσια της δημοσιογράφου δείχνοντας παράλληλα αποφασισμένος να επιμείνει στη φύλαξη των συνόρων μας καθώς κατηγόρησε την Τουρκία για την άρνησή της να τηρήσει τις συμφωνίες που έχει κάνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκμεταλλευόμενη παράλληλα τη δυστυχία των μεταναστών.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης αξιοποίησε την ευκαιρία να παρουσιάσει σε διεθνές ακροατήριο την μεγάλη πρόοδο που έγινε την τελευταία διετία στις δομές φιλοξενίας των μεταναστών και προσφύγων, με την οποία η χώρα μας άφησε πίσω την ντροπή της Μόριας για την οποία είχε τόσο επικριθεί κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το περιστατικό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έδωσε επίσης την ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκης να ξεγυμνώσει την υποκρισία των «επαγγελματιών δικαιωματιστών», όπως είναι η κ. Μπέουχελ, η οποία είχε παλαιότερα συλληφθεί επειδή φιλοξενούσε παρανόμως Αφγανό υπήκοο που είχαν απορριφθεί τα αιτήματα για τη χορήγηση ασύλου.

Άλλωστε, στο πλευρό του έλληνα πρωθυπουργού στάθηκε και ο ολλανδός πρωθπυουργός Μαρκ Ρούτε εξαίροντας την ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά τον επικεφαλής της:«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτός ο πρωθυπουργός και αυτή η κυβέρνηση τηρούν τα υψηλότερα standard», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει είναι να υπερασπιστεί τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ».

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ασφαλή χώρα» την Τουρκία για την παραμονή μεταναστών και προσφύγων, συμπληρώνοντας: «Θέλω να μείνουν εκεί, να είναι ασφαλείς, και μετά εμείς, ως Ευρωπαϊκή Ένωση, είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε το μερίδιο που μας αναλογεί και να δεχτούμε ανθρώπους από την Αφρική, από την Τουρκία, να δεχτούμε πρόσφυγες, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν το 2015 και το 2016».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ